Wedstrijdverslagen seizoen 2018/19

Zaterdag, 8 december, 1ste voorwedstrijd N4.

Riëlle had vandaag haar eerste wedstrijd in Amsterdam.

Ze ging goed van start met een mooie vloeroefening. Ze haalde daarbij de op één na hoogste score. Ook haar oefening op de hoge rek ging goed.

Bij het laatste onderdeel balk vergat ze helaas een onderdeel wat haar 2 punten aftrek heeft gekost. Maar we zijn super trots dat ze op dit niveau mee kan doen!

Ze heeft uiteindelijk een 16e plaats behaald.

Zaterdag, 24 november was de eerste wedstrijd van dit seizoen.

Twaalf selectie turnsters turnde zich naar 2x goud, 1x zilver en 5x brons op de eerste voorwedstrijd .

Sara, jeugd 1D2 mocht de spits afbijten voor het wedstrijdseizoen in ons mooie nieuwe turnpakje. Sara turnde een foutloze wedstrijd ....met op vloer en balk veruit de hoogste scores van alle deelneemsters. Sara mocht bij de prijsuitreiking op de hoogste trede staan voor haar gouden medaille.

In de tweede ronde mochten Anna en Tamar, pupil1 D1 startten met hun vloeroefening op muziek. Bij allebei de turnsters ging dit goed!

Sprong en brug verliepen naar wens bij Anna en Tamar. Op het laatste toestel balk lukte de koprol bij Tamar niet. Anna turnde voor het eerst een radslag in haar oefening en deze lukte tijdens de wedstrijd!

Tamar werd 3e en Anna 7e van de 20 deelneemsters....een mooi resultaat voor deze jonge meiden!

In de andere baan turnen de Junioren 5e divisie met Demi, Manon, Sanne Myrthe en Yvette. Het eerste toestel was brug en hier zette Yvette gelijk de hoogste score neer van alle turnsters. Op balk turnde de meiden hun oefening netjes. Sanne Myrthe liet hier enkele nieuwe elementen zien in haar oefening. Helaas ook een val bij Yvette en Demi......het blijft lastig op die 10 cm brede balk!

Op vloer nette oefeningen op mooie muziek met een hoge arabier- salto voor Manon en Demi. Hier was het hoogste cijfer voor Demi! Het laatste toestel sprong deden ze alle vier een overslag over de pegasus. Yvette 3e en Demi 5e kregen een brozen medaille. Manon werd 13 en Sanne Myrthe 15e.

Elke, Evy en Merel turnen dit jaar in de categorie jeugd 1D1 en beginnen hun wedstrijd op het onderdeel brug. Elke mag het spits afbijten van de drie en turnt een vlotte oefening met een stabiele salto als afsprong. Ook Merel en Evy turnen mooie oefeningen waarbij de salto van Evy boven de ligger uit kwam.

Het volgende onderdeel was de evenwichtsbalk waarbij Merel als eerste mocht beginnen. Zij liet op dit onderdeel een nieuwe opsprong zien en turnde tot aan de radslag een hele strakke oefening. Bij de radslag had zij een grote wiebel maar gelukkig bleef zij op de balk en turnde de hoogste score! Daarna was Evy aan de beurt en die dacht dat de balk iets langer was met als gevolg dat met de eerste stap achterwaarts er bijna van afviel. Hierdoor waren er wat meer wiebels dan gebruikelijk en helaas een val met de radslag maar de salto achterover als afsprong was prima. Elke turnde ook een nette oefening met de tweede score vlak achter Merel.

Daarna was het onderdeel vloer aan de beurt en deze werd door alle drie netjes uitgevoerd. Op het laatste onderdeel sprong had Merel een mindere uitvoering van de handstandoverslag en had Elke het hoogste cijfer van het deelnemersveld. Dat de meiden aan elkaar gewaagd zijn is in de uitslag te zien en alle drie mochten dan ook een medaille in ontvangst nemen: Merel werd eerste, Elke derde en Evy vierde.

In de laatste wedstrijd turnden Lore en Liv voor het eerst dit seizoen keuze-oefenstof in de categorie jeugd vijfde divisie en ook zij begonnen hun wedstrijd op brug. Lore had iets teveel vaart na de buikdraai waardoor zij een stop had voor het ophurken maar verder turnde zij een nette oefening. Liv turnde voor het eerst een pendelborstwaartsom.

Op het tweede onderdeel balk kreeg Lore haar radslag niet meer gecorrigeerd en dat kostte haar een punt.....maar door haar netheid toch nog het hoogste cijfer. Liv’s balkoefening was een beetje wiebelig maar bleef er met een aantal nieuwe onderdelen in haar oefening wel op.Het onderdeel

vloer is altijd even spannend omdat er bijna niet getraind kan worden op een vierkante vloer maar Lore en Liv turnden nette oefeningen met ook onder andere een arabier-salto.

Het laatste onderdeel sprong verliep voor Lore wat ongelukkig. De landing achter de Pegasus was wat krap en zij raakte uit balans. Beide turnsters kunnen terugkijken op een goede wedstrijd en Lore mocht zelfs een zilveren medaille in ontvangst nemen. Liv turnde vorig jaar nog in de D3 en werd knap 8e.