Selectie

De selectie bestaat uit turnsters die door de leiding zijn uitgenodigd. Zij zullen getraind worden met het doel om deel te nemen aan wedstrijden die door de KNGU worden georganiseerd. Aan deze wedstrijden zijn wel kosten verbonden.

 

Van alle selectie turnsters wordt een gemotiveerde inzet verwacht. Zit je eenmaal in de selectie dan kijkt de leiding aan het einde van het seizoen of het niveau voor het volgende seizoen voor jou haalbaar is. Voor alle duidelijkheid, bij onze vereniging staat plezier in turnen voorop.

 

Tijdens de lessen dragen de turnsters een turnpak. Deze hoeft niet van de vereniging te zijn. Voor de leiding is het belangrijk om een goede houding, lichaamsspanning en de juiste technieken bij de turnsters te kunnen zien tijdens hun oefeningen. Bij de wedstrijden is het dragen van een verenigingspakje verplicht.

Kijk voor meer informatie bij de kledingvoorschrift. Het trainingspak dat in het begin van het seizoen wordt uitgedeeld is in bruikleen.

 

Wij verwachten van onze turnsters dat ze het wedstrijdseizoen bij onze vereniging afmaken. Er zijn een hoop mensen die tijd in je hebben gestoken. Denk aan de leiding en de juryleden die nodig zijn tijdens de wedstrijden waar je aan meedoet. Maar ook achter de schermen zorgt het bestuur dat alles geregeld wordt.

Mocht je interesse hebben in turnen op een hoger niveau  en/of meer uren willen turnen overleg dit dan altijd eerst met de leiding. Na de wedstrijden is hier een mogelijkheid voor.

 

Om de lessen op tijd te laten beginnen zijn we afhankelijk van ouders die mee willen helpen met het opzetten van de toestellen. Vele handen maken licht werk! Wij verwachten dan ook dat iedereen een kwartier voor aanvang van de les aanwezig is om alle toestellen klaar te zetten.

Ben je verhinderd meld je dan af via whatsapp bij de leiding. Probeer dit verzuim zoveel mogelijk te beperken. Net voor de wedstrijden is dit voor zowel de turnster als de leiding niet prettig.

Heb je een blessure geeft dit door aan de leiding. We zullen kijken of we een aangepaste training kunnen geven.