Sportfit

Wij hebben 2 lessen sportfit voor de dames. De eerste is dinsdagavond van 20.00 - 21.00 in gymzaal noord. Deze les wordt gegeven door Henriëtte.

De les begint met een warming up op muziek met diverse loopvormen. Daarna volgt meestal een korte intensieve periode waarbij de hartslagfrequentie wordt verhoogd. Vervolgens wordt er gestretcht zodat de spieren worden opgerekt. Naast een spel worden ook vaak coördinatie-oefeningen gedaan.

Tijdens het laatste blok worden afwisselend oefeningen gedaan voor armen, benen, buik en billen. De les wordt afgesloten met een cooling down.   

Op woensdagavond is er een de tweede sportfit voor dames op hetzelfde tijdstip. Deze wordt gegeven door Annette in de Lingebolder.

Het eerste deel van de les bestaat uit een warming-up met diverse loopvormen. Gevolgd door oefeningen voor armen, benen, buik en billen.
Het tweede deel wordt afgewisseld met bijvoorbeeld trampolinespringen, werken aan de conditie d.m.v. circuit met diverse opdrachten en touwtje springen. Een balspel staat ook regelmatig op het programma en voor de kerst- en zomervakantie wordt er gezellig gebadmintond.

Deze foto's zijn gemaakt bij een uurtje hindernis slagbal.

Voor beide lessen geldt dat er naast het sportieve aspect ook aandacht is voor het sociale gebeuren.