Peuter-en kleutergym

Kinderen vanaf 2.5 jaar zijn welkom bij onze vereniging.

Wij onderscheiden 2 groepen op vrijdagmiddag. Een groep jongens en meisjes van 2.5 tot 4 jaar (peutergym) en een groep van 4 tot 6 jaar (groep 1 & 2). 

Peuter- & kleutergym biedt een goede aanvulling aan de motorische en mentale ontwikkeling van kinderen.

Hollen, klimmen, klauteren, zwaaien, springen, rollen, gooien en vangen wordt tijdens de les behandelt in de vorm van spelletjes en oefeningen.

Gymnastiek is een goede basis waarbij kinderen op jonge leeftijd in aanmerking komen met sport.

De lessen worden op vrijdagmiddag gegeven. De eerste les is voor de peuters van 15.30 tot 16.15.

Vanaf 16.30 tot 17.30  is de volgende les voor jongens en meisje uit groep 1 & 2.

Bij peuter- & kleutergym komen de kinderen alleen, dus zonder ouders gymmen. De leidster zorgt ervoor dat er voldoende begeleiding is bij de toestellen. Tijdens de eerste les mogen ouders/verzorgers de hele les blijven kijken. Bij de volgende lessen is dit niet de bedoeling. Voor peuters kan dit nog lastig zijn. Bespreek dit met de leiding. Wachten in de kleedkamer is geen probleem.

 

Voor de eerste les moet de leiding de toestellen in de gymzaal klaarzetten. De leiding heeft dan geen toezicht op de kinderen die aanwezig zijn in de gymzaal. Daarom vragen we u om uw zoon/dochter in de kleedkamer te laten wachten totdat de leiding aangeeft dat er naar binnen kan worden gegaan. Ook als de les is afgelopen worden de kinderen weer naar de kleedkamer gebracht. Het is niet de bedoeling dat ouders/verzorgers voor de les is afgelopen de gymzaal betreden. Als de les het toelaat probeert de leiding om de deur iets eerder open te doen zodat er toch nog even gekeken kan worden.

 

Kledingvoorschrift voor de peuters en kleuters hebben we niet. Ze mogen een kort broekje/legging/joggingbroek en shirtje aan. Er zijn ook kinderen die een turnpakje dragen. Meisjes graag de haren in een staart of vlecht. Dit is vooral ten behoeve van de veiligheid van de kinderen en leiding. Haarbanden, haarclipjes en andere haaraccessoires zijn niet gewenst tijdens het turnen.

De kinderen mogen op blote voeten turnen, maar ook op turnschoentjes met stroeve flexibele zool. Gymmen op sokken is niet toegestaan. De gymvloer is glad en in combinatie met sokken kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. 

 

Lukt het niet om te komen meld dit even door een mail te sturen naar info@dssleerdam.nl