Peuter-en kleutergym

Kinderen vanaf 2.5 jaar zijn welkom bij onze vereniging.

Wij onderscheiden 2 groepen op vrijdagmiddag. Een groep jongens en meisjes van 2.5 tot 4 jaar (peutergym) en een groep van 4 tot 6 jaar (groep 1 & 2). 

Peuter- & kleutergym biedt een goede aanvulling aan de motorische en mentale ontwikkeling van kinderen.

Hollen, klimmen, klauteren, zwaaien, springen, rollen, gooien en vangen wordt tijdens de les behandelt in de vorm van spelletjes en oefeningen.

Gymnastiek is een goede basis waarbij kinderen op jonge leeftijd in aanmerking komen met sport.

De lessen worden op vrijdagmiddag gegeven. De eerste les is voor de peuters van 15.30 tot 16.15.

Vanaf 16.30 tot 17.30  is de volgende les voor jongens en meisje uit groep 1 & 2.

Bij peuter- & kleutergym komen de kinderen alleen, dus zonder ouders gymmen. De leidster zorgt ervoor dat er voldoende begeleiding is bij de toestellen. Tijdens de eerste les mogen ouders/verzorgers de hele les blijven kijken. Bij de volgende lessen is niet de bedoeling. Voor peuters kan dit nog lastig zijn. Bespreek dit met de leiding. Wachten in de kleedkamer is geen probleem.

 

Tijdens de eerste les moet de leiding de toestellen in de gymzaal klaarzetten. De leiding heeft dan geen toezicht op de kinderen die aanwezig zijn in de gymzaal. Daarom vragen we u om uw zoon/dochter in de kleedkamer te laten wachten totdat de leiding aangeeft dat er naar binnen kan worden gegaan. Ook als de les is afgelopen worden de kinderen weer naar de kleedkamer gebracht. Het is niet de bedoeling dat ouders/verzorgers voor de les is afgelopen de gymzaal betreden. Als de les het toelaat probeert de leiding om de deur iets eerder open te doen zodat er toch nog even gekeken kan worden.

 

Op dit moment zit de peuter-en de kleutergroep helaas vol. Daarom hebben wij nu een wachtlijst. Stuur een mail met de gegevens van uw zoon/dochter naar info@dssleerdam.nl. Als er een plekje vrij is krijg u bericht van ons.