Kledingvoorschrift

Recreatie

Tijdens de gymlessen is het niet verplicht om een turnpakje van onze vereniging te dragen. Het mag ook een ander turnpakje zijn of een strakke korte broek of legging met daarop een strak shirt. 

Meisjes graag de haren in een staart of vlecht. Haarbanden, haarclipjes en andere haaraccessoires zijn niet gewenst tijdens het turnen.

Tijdens de les is het dragen van sieraden niet toegestaan.

Recreatiemeisjes turnen over het algemeen op blote voeten, maar je mag ook turnschoentjes met stroeve flexibele zool aan hebben. De kleding- en haardracht voorschriften zijn vooral ten behoeve van de veiligheid van de turnsters en trainsters.

Bij wedstrijden en uitvoeringen is het dragen van een verenigingspakje wel verplicht.

Het dragen van broekjes, leggings of andere beenbekleding is tijdens wedstrijden verboden. 

Nieuw turnpakje voor recreanten

Na bijna 10 jaar met het huidige recreanten-turnpakje geturnd te hebben, is het tijd voor een nieuw turnpakje.

Het huidige turnpakje werd voor het eerst gedragen in 2012 en hoorde toen bij Gymvereniging Spirit. Na het samengaan met gymvereniging Sparta en dus het ontstaan van DSS Leerdam is toen besloten om niet direct voor een nieuw turnpakje te gaan. Maar nu is het echt tijd voor iets nieuws. Na allerlei opties bekeken te hebben bij verschillende leveranciers is de keuze gevallen op een turnpakje zonder mouwen in de DSS kleuren met steentjes. 

De prijs van het nieuwe pakje is € 49.99.

Voor meer informatie of het bestellen van een turnpakje kunt u een mail sturen naar: kledingcommissie@dssleerdam.nl. Direct na het bestellen kan het totaalbedrag overgemaakt worden op IBANnummer NL04RABO0320 7465 85 tav gv. D.S.S. Leerdam o.v.v. turnpakje + naam turnster. Als het pakje binnen is zal het op het lesuur uitgereikt worden.

De kledingcommissie bestaat uit 3 personen. Namens het bestuur, Anita Alting, namens de leiding, Mienke Bel en 1 ouder van een selectieturnster, Nanda Middelkoop.


Selectie

Selectiemeisjes dragen wel een turnpak. Deze hoeft niet van de vereniging te zijn. Het is belangrijk voor de leiding om te zien of de meisjes de goede technieken toepassen bij de oefeningen. Selectiemeisjes turnen op blote voeten. Net als bij de recreatiemeisjes moet tijdens de les lange haren in een staart. Ook haarbanden, haarclipjes en andere haaraccessoires zijn niet gewenst. Het dragen van sieraden is niet toegestaan. De kleding- en haardracht voorschriften zijn vooral ten behoeve van de veiligheid van de turnsters en trainsters.

Bij wedstrijden en uitvoeringen is het dragen van een verenigingspakje verplicht. Dit is een ander pakje dan de recreatiemeisjes. Voor meer informatie of het bestellen van een selectie pakje kunt u contact opnemen met de leiding.