Kledingvoorschrift

Recreatie

Tijdens de gymlessen is het niet verplicht om een turnpakje van onze vereniging te dragen. Het mag ook een ander turnpakje zijn of een strakke korte broek of legging met daarop een strak shirt. 

Meisjes graag de haren in een staart of vlecht. Haarbanden, haarclipjes en andere haaraccessoires zijn niet gewenst tijdens het turnen.

Tijdens de les is het dragen van sieraden niet toegestaan.

Recreatiemeisjes turnen over het algemeen op blote voeten, maar je mag ook turnschoentjes met stroeve flexibele zool aan hebben. De kleding- en haardracht voorschriften zijn vooral ten behoeve van de veiligheid van de turnsters en trainsters.

Bij wedstrijden en uitvoeringen is het dragen van een verenigingspakje wel verplicht.

Het dragen van broekjes, leggings of andere beenbekleding is tijdens wedstrijden verboden. 

Het verenigingspakje is mouwloos en is zwart velours met groene en zilveren banen afgezet met steentjes. 

De kosten van dit pakje zijn:

- voor de kindermaten, maat 128,140,152,164, € 38,00,                                        

- voor damesmaten, maat S,M,L, € 40,50. 

 

Bij het turnpakje kan ook een bijpassend broekje besteld worden. Dit is niet verplicht.

De kosten van het turnbroekje zijn:

- voor de kindermaten, € 18,00,

- voor de damesmaten, € 20,00.

 

Voor meer informatie of het bestellen van een turnpakje kunt u een mail sturen naar: kledingcommissie@dssleerdam.nl. De kledingcommissie bestaat uit 3 personen. Namens het bestuur, Anita Alting, namens de leiding, Mienke Bel en 1 ouder van een selectieturnster, Nanda Middelkoop.

Direct na het bestellen kan het totaalbedrag overgemaakt worden op IBANnummer NL04RABO0320 7465 85 tav gv. D.S.S. Leerdam o.v.v. turnpakje + naam turnster. Als het pakje binnen is zal het op het lesuur uitgereikt worden.

 

Op onze site worden ook tweedehands turnpakjes aangeboden. Dit zijn niet alleen verenigingspakje maar ook  andere turnpakjes en turnbroekjes. 


Selectie

Selectiemeisjes dragen wel een turnpak. Deze hoeft niet van de vereniging te zijn. Het is belangrijk voor de leiding om te zien of de meisjes de goede technieken toepassen bij de oefeningen. Selectiemeisjes turnen op blote voeten. Net als bij de recreatiemeisjes moet tijdens de les lange haren in een staart. Ook haarbanden, haarclipjes en andere haaraccessoires zijn niet gewenst. Het dragen van sieraden is niet toegestaan. De kleding- en haardracht voorschriften zijn vooral ten behoeve van de veiligheid van de turnsters en trainsters.

Bij wedstrijden en uitvoeringen is het dragen van een verenigingspakje verplicht. Dit is een ander pakje dan de recreatiemeisjes. Voor meer informatie of het bestellen van een selectie pakje kunt u contact opnemen met de leiding.