1e voorwedstrijd D2 en D3  in Oudewater

Zaterdag 4 februari  de éérste  wedstrijd van het seizoen voor de 5e/6e divisie verplichte oefenstof  in Oudewater. Voor  acht van de negen Spirit turnsters een nieuwe ervaring en voor vele hun allereerste wedstrijd!

We hoefden pas in ronde 3 in actie te komen en de Pre-Instappers  Noémi Geerling,  Anna de Jong, Tamar Budding en Willemieke Slob  startten op hetzelfde toestel als de Pupillen 1 Bente Reder en Tessa de Groot.......dit was voor de leiding makkelijk en voor de meiden gezellig!

 

Pre-Instapper Tamar .... die pas sinds 3 maanden turnt mocht de spits afbijten op vloer. Hier liet Tamar gelijk zien een talentvolle  turnster te zijn met een nette oefening! Op sprong verliep haar éérste  handstand platvallen  niet helemaal naar wens..... maar gelukkig was de tweede sprong wel goed. Op balk vergat ze een klein stukje uit haar oefening ....maar dit had gelukkig zo goed als geen consequenties op haar cijfer. Met 56.875 punten werd Tamar 2e op haar éérste wedstrijd......met maar 0.125 verschil van nummer 1 ! Een zeer succesvolle start van deze jonge turnster!

 

Noémi  heeft de laatste weken veel progressie gemaakt in de uitvoering van haar elementen. Ze scoorde met maar liefst 15.050 punten op brug en was hiermee de beste op dit onderdeel ! Helaas moest ze de balk één  keer verlaten omdat ze iets te gehaast was, maar verder verliepen alle toestellen naar wens. Noémi kreeg voor haar mooie 4e plaats 55.575 punten een bronzen medaille en mocht net als Tamar op het podium staan !

 

Willemieke  turnde een stabiele wedstrijd op alle onderdelen. Helaas konden haar ouders niet aanwezig zijn.....maar door de filmpjes door te sturen konden zij toch mee genieten  van Willemieke haar wedstrijd in Oudewater! Op sprong kwam Willemieke nog wat te kort, maar met een 10e plaats 54.275 punten heeft zij laten zien wat ze kan......en  kan zij terug kijken op een goede wedstrijd zonder fouten! Anna turnde een goede wedstrijd en op vloer liet ze gelijk zien dat ze goed mee kan komen door het hoogste cijfer 14.250 punten van alle deelneemsters  te turnen . Helaas was op balk de spanning iets te veel.....en moest ze de balk één keer verlaten. Met een 12e plaats 53.775 punten eindigde

 

Anna in de middenmoot op haar allereerste wedstrijd.....iets om trots op te zijn ! Tessa  is dit seizoen met de selectie  mee gaan turnen,  en dit was dan ook haar éérste wedstrijd in de Regio.

 

Tessa heeft dan ook veel vooruitgang geboekt en turnde een goede wedstrijd met alleen bij de brug een foutje met haar afsprong. Op balk lukte het haar voor het éérst om de gehele oefening op de balk te blijven......wat een enorm verbaasd gezicht opleverde bij Tessa ! Tessa eindigde op haar op een mooie 12e plaats met 49.525 punten.

Ook Bente Reder turnde bij de pupillen 1 D2 haar wedstrijd naar kunnen. Hoewel de balk dit keer bij de handstand en koprol iets te smal was liet ze op vloer en brug mooie strakke oefeningen zien. Ook haar handstand platvallen lukte weer vandaag ! Bente werd met 47.325 punten 18e.

 

De 4e ronde van vandaag was voor onze recreanten meiden, voor het eerst dat wij aan deze wedstrijden meedoen. Helaas heeft Benthe zich voor vandaag moeten afmelden en gingen Liv en Jetske samen van start. Voor dit duo veel nieuwe dingen t.o.v. vorig seizoen en daar waren ze dan ook flink zenuwachtig voor.

 

Van start op vloer waar Jetske haar oefening mocht laten zien. Enkele twijfel momentjes door de zenuwen maar kwam haar oefening goed door. Liv liet dit keer voor het eerst de overslag zien.

De kop was eraf en door naar sprong. Jetske kwam niet helemaal uit met haar eerste sprong maar haar tweede sprong was keurig. Liv liet twee mooie sprongen zien.

Op brug liet Jetske zien dat ze vele malen strakker is gaan turnen en elementen aan elkaar kan turnen. Liv had helaas wat moeite met de afsprong wat haar een punt op dit onderdeel koste.

Het laatste toestel, de balk, blijft een lastig onderdeel. Jetske had hier dan ook niet helemaal haar dag en moest de balk meerdere malen verlaten, maar wist wel voor het eerst een keurige handstand te turnen op dit onderdeel. Liv hield het tempo erin tijdens haar oefening en hoefde alleen met de koprol de balk even te verlaten.

 

Al met al heel wat ervaringen ook voor deze meiden en met een 6e plaats voor Liv  en een 8e plaats voor Jetske mogen zij zeker trots zijn!