28 nov eerste voorwedstrijd D1 Hooglandenveen

Voor de Spirit selectiemeisjes is het wedstrijdseizoen begonnen.


Zaterdag 28 november stond de allereerste wedstrijd van het seizoen 2015/2016 in de regio Rivierenland op het programma. In Hooglanderveen namen 10turnsters in de categorie D1 en keuze 5e/6e divisie in hun nieuwe wedstrijdpakjes deel.


In de eerste ronde waren Famke Vennema en Dakota Savelsbergh bij de categorie pupil 1 aan de beurt. Ze startten op vloer waar Famke net als vorig jaar liet zien dat ze hier de sterkste in is van alle deelneemsters. Met een mooie arabier flic flac in haar keurig geturnde vrije oefening haalde ze ook nu weer de hoogste score! De oefening van Dakota zag er ook keurig uit . Bij sprong werd door allebei een mooie overslag en salto geturnd! Op brug zit dit jaar een risico onderdeel in de oefenstof: ophurken naar de hoge ligger. Gelukkig lukte dit net als op de training voor Famke en Dakota. Wel zouden de opzwaaien van de buikdraai wat hoger kunnen! Het laatste toestel balk is het toestel waar Dakota vorig seizoen al in uit blonk en ook nu zette ze hier de hoogste score neer. Famke moest helaas de balk 1x verlaten met de radslag. Voor Famke en Dakota was hun eerste wedstrijd bijna een perfecte wedstrijd waar ze respectievelijk het goud en het brons omgehangen kregen!!


In de tweede ronde was het de beurt aan de instappers D1 Elke Middelkoop en Danieck Bastemeijer. Dit seizoen voor hun de eerste grote wedstrijd waar ze zich ook kunnen plaatsen voor de regio finale! Elke en Danieck startten hun wedstrijd op brug. Ze turnden keurige oefeningen, maar kregen beide toch aftrek bij de afsprong, omdat deze niet de volle 3 seconden vast gehouden waren. Hier gaan we natuurlijk de volgende wedstrijd goed op letten!! Als 2e toestel de balk; altijd lastig als je zenuwachtig bent. Danieck viel dus ook 3x van de balk , maar met de handstand en kop rol bleef ze er gelukkig wel op. Bij Elke verliep haar oefening wel naar wens, en turnde ze hier de één na hoogste score! Op naar de vloer, waar ze voor het eerst op de vierkante mat en op muziek een vrije oefening mochten laten zien. Deze pas 8 jarige turnsters turnden beiden een arabier flic flac en haalden daarmee de 2e en 4e score op dit toestel. Het laatste toestel was sprong. Hier liet Elke zien hoe krachtig ze is en haalde de hoogste score van alle deelneemsters. Ook Danieck turnde een mooie handstand platvallen en een salto! Op naar de prijsuitreiking en ook Elke mocht hier op de hoogste trede van het podium staan voor haar éérste plaats. Danieck eindigde ondanks haar 3 vallen op balk toch nog op een mooie 8e plaats.


De laatste ronde waren Jasmijn Westein, Yvette Alting en Manon Havelaar bij pupillen 2 aan de beurt. De grootste categorie van vandaag met maar liefst 28 deelneemsters. Het eerste toestel was balk en Jasmijn mocht de spits afbijten van onze 3 turnsters. Dit deed ze met een keurige strakke oefening en zette hiermee ook de hoogste score van alle deelneemsters neer! Yvette en Manon moesten beiden met de radslag de balk 1x verlaten. Het tweede toestel de vloer. Ook hier voor Jasmijn en Yvette voor het eerst de arabier flic-flac. Bij Manon hadden we besloten dit nog een wedstrijd uit te stellen en op safe te gaan. Jasmijn heeft hier wat puntjes laten liggen door balansverstoringen. Manon turnde keurig binnen de top tien en Yvette haar oefening was zelfs goed voor de vierde score. De sprong: overslag over de kast en een salto verliepen voor alle drie goed. Jasmijn haar overslag ging zelfs zo goed dat die ook de hoogste score opleverde! Het laatste toestel brug verliep voor Yvette en Manon niet helemaal lekker. Beiden vielen met ophurken naar de hoge ligger. Manon werd geholpen en Yvette heeft hem alsnog alleen gedaan. Bij Jasmijn klopte het vandaag (bijna) allemaal en ze turnde een mooie brugoefening. Voor de volgende wedstrijd proberen we bij alle drie de salto af in de oefening te turnen. De prijsuitreiking was spannend. Jasmijn had een goede wedstrijd geturnd, maar we zagen dat de overige deelneemsters ook sterk waren. Het was dan ook een leuke verrassing dat Jasmijn op het podium mocht staan voor haar 3e plaats. Yvette eindigde op een mooie 11e plaats en Manon is ten opzichte van vorig jaar ook gestegen met haar 19e plaats.