25 april Regiokampioenschap D1+ D2 Amsterdam

SPIRIT turnsters Famke en Dakota plaatsen zich voor districtfinale.

Famke en Dakota mochten al vroeg in de ochtend hun wedstrijd turnen. Balk was het eerste toestel, maar onze 2 meiden hadden daar geen problemen mee. Dakota liet gelijk zien dat dit haar lievelingstoestel is en turn de een zeer mooie oefening, waar ze maar liefst 14.20 punten voor kreeg....de op één na hoogste score van alle 28 deelneemsters!


Famke had hier en daar een wiebel, maar bleef ook met alle onderdelen op de balk...zij hield 12.70 punten over aan dit toestel. Op vloer startte Dakota ( weer) niet lekker met haar oefening op muziek....ze dacht...ik moet nog uitstrekken, verder verliep haar oefening netjes 11.000 punten. Famke liet haar uitstraling en mooie beenspreiding weer zien en scoorde hiermee een 5e plaats op de vloer met 11.750 punten.


Door naar sprong....voor beide het zwakste toestel! Dakota heeft hier kostbare punten laten liggen door juist deze wedstrijd 2 mindere sprongen te springen 11.925 punten. Famke heeft naar kunnen haar handstandplatvallen en salto uit gevoerd 12.350 punten.


Het laatste toestel brug ging bij beide meiden goed en netjes....Dakota scoorde 12.100 en Famke 12.300 punten. In het eindklassement viel Dakota net buiten de prijzen met een mooie 6e plaats 49.225....Famke zat hier vlak achter met een keurige 8e plaats 49.100 punten.

Samen hebben ze zich geplaatst voor de district finale van Midden Nederland en Noord Holland op 6 juni in Amsterdam.....een super knappe prestatie!!


In de tweede ronde mocht Yvette haar oefeningen laten zien....in haar nieuwe turnpakje!! Ze startte de wedstrijd op vloer. Bij de landing van de overslag plaats gleed ze wat weg, en draaide ze de verkeerde kant op.....verder een nette oefening 11.600 punten.

Op sprong heeft Yvette moeite om tijdens de taining haar benen gestrekt te houden met de overslag......maar gelukkig lukte dit deze wedstrijd wel. Na ook een salto tot met mooie landing gesprongen te hebben was haar score 11.600 punten.

Het derde toestel brug is toch wel het favoriete toestel van Yvette. Met een keurig geturnde oefening haalde ze de 9e score op dit toestel 13.233 punten.

Het laatste toestel balk was al weer aan de beurt. Op het laatst toch maar besloten om de radslag....die de laatste weken niet lekker ging.....weg te laten en een snelle rol te turnen. Bij het inturnen lukte hij prima, helaas tijdens de wedstrijd moest ze de balk hier mee verlaten.....wat haar veel aftrek kostte!Verder voerde ze haar oefening strak uit en hield 10.850 punten over.

Yvette kwam in dit zeer sterke deelnemersveld op een 23 e plaats met 47.183 punten......niet voldoende voor de district finale!