19 maart  Hooglanderveen

2e Voorwedstrijd div 4,5 en 6 + D1/D2

4 Meisjes van Spirit hebben afgelopen zaterdag bij de laatste voorwedstrijd keuze oefenstof en D1 een podiumplaats gehaald. Deze voorwedstrijd was de laatste kans voor een aantal turnsters om zich te plaatsen voor het Regiokampioenschap.

 

Demi van den Berg turnde een strakke oefening op balk en op vloer behaalde zij het hoogste cijfer van alle deelneemsters. Bij brug turnde ze deze wedstrijd voor het eerst een salto af. Demi turnde een foutloze wedstrijd en haar prestaties waren dan ook goed voor de 1e prijs.

 

Het duo Jiska Schep en Maud Nab turnde een strakke vloeroefening en behaalde exact dezelfde score op dit onderdeel. Jiska viel helaas 2x van de balk, maar door het hoogste cijfer op brug neer te zetten ontving Jiska toch nog een bronzen medaille. Maud liet deze wedstrijd zien dat ze in alle oefeningen is gegroeid en ze werd netjes 7e.

 

Senior Amber Teijgeler turnde deze wedstrijd voor het eerst haar balkoefening zonder deze vroegtijdig te moeten verlaten. Wat er verder nog zou gebeuren deze wedstrijd; dit was al een overwinning! Amber zette haar stabiele wedstrijd voort en werd beloond met een bronzen medaille voor de 4e plaats.

 

Manon Havelaar kon helaas vanwege een blessure niet meedoen, maar in haar categorie turnden wel Yvette Alting en Jasmijn Westein hun wedstrijd. Zij begonnen bij brug waar de opzwaai buikdraai als bonus onderdeel werd geteld. Jasmijn turnde op dit onderdeel het 4e cijfer. Bij balk kwam Jasmijn niet lekker in haar oefening, waardoor ze veel wankelingen had en 2 keer de balk moest verlaten, waarvan ook de onderdelen niet zijn geteld en dit veel punten kostte. Yvette liet t.o.v. haar vorige wedstrijd een betere uitvoering zien van haar oefening op balk. Met de radslag kon ze net niet blijven staan, maar turnde verder een nette oefening. Bij vloer eindigden beide meiden in de top 10. Bij sprong kreeg Jasmijn het hoogste cijfer voor haar overslag en Yvette voor salto. Yvette won de bronzen medaille met de 5e plaats en Jasmijn werd keurig 10e. Jasmijn is door haar 3e plaats bij de vorige voorwedstrijd al zeker van een plaats bij de Regiofinale, voor Yvette is het nog spannend hoeveel turnsters er doorstomen.

 

Junior Daphne Lagerwaard turnde deze wedstrijd een keurige handstand op de balk, maar helaas lukte het niet om bij de pirouette te blijven staan. Bij vloer was goed te zien dat ze nu haar vrije oefening beheerste. Angsten werden overwonnen om over de pegasus te springen en Daphne werd dan ook keurig 12e.