18 maart 2e voorwedstrijd D2 en D3

Afgelopen zaterdag vond de tweede voorwedstrijd voor de niveaus D2 en D3 plaats.....dit keer dichtbij huis in Lexmond!

In de middag was het de beurt aan de pre instappers D3 Tamar Budding, Anna de Jong, Noémi Geerling en Willemieke Slob en voor de pupillen 1 D2 Tessa de Groot en Bente Reder.

Tamar mocht namens Spirit de wedstrijd beginnen en op alle toestellen turnde zij met veel beheersing. Op balk, brug en sprong was het Tamar die de hoogste cijfers noteerde en op vloer het tweede cijfer. Zij mocht dan ook de gouden medaille op het podium in ontvangst nemen voor haar 1e plaats.

Voor Anna de Jong zat er veel verbetering in haar oefeningen en turnde een stabiele wedstrijd wat haar een mooie bronzen medaille opleverde voor haar 4e plaats.

Noémi had de pech door een val van de balk maar liet op vloer een oefening zien die er erg netjes uitzag. Noémi kwam net naast het podium en werd 7e.

Bij Willemieke ging het bij sprong mis en dit kostte haar ...achteraf....zeker een podiumplaats omdat zij verder een mooie wedstrijd turnde op de overige toestellen. Willemieke kwam ondanks haar sprong toch nog op een 13e plaats.

Op baan 2 turnde Tessa een nette balk oefening waar ze alleen bij de koprol de balk één keer moest verlaten. Op vloer noteerde ze maar liefst 14.100 punten en door ook een goede sprong en brug oefening te turnen steeg ze vergeleken met haar éérste wedstrijd een aantal plaatsen. Tessa werd keurig 7e in het algemeen klassement. Bente turnde haar laatste wedstrijd en deed dit met name op vloer netjes. De overige toestellen verliepen naar wens en kunnen. Bente werd in het grootte deelnemersveld 20e.

 

In de laatste ronde was het de beurt aan de recreanten Jetske Molenaar, Benthe Vennema en Liv de Leeuw bij de pupillen 2 D3. Benthe heeft haar éérste voorwedstrijd niet kunnen turnen en was dan ook erg zenuwachtig voor haar wedstrijd......met name voor de koprol op de balk. Maar Benthe verbaasde ons (en nog meer zichzelf) en turnde een stabiele oefening zonder vallen wat haar een 2e score opleverde. Ook op brug, sprong en vloer liet ze beheerste oefeningen zien. Helaas een punt neutrale aftrek op vloer die wij niet kunnen verklaren. Voor Benthe was er een bronzen medaille voor haar 4e plaats.

Jetske turnde ook een goede wedstrijd en liet zien dat ze de afgelopen maanden strakker is gaan turnen. Haar harde werken in de trainingen werd beloond met een mooie 7e plaats.

Voor Liv verliep niet alles naar wens deze wedstrijd. Bij sprong kwam zij niet uit met haar aanloop ...waardoor ze geen handstand platvallen kon laten zien....en kreeg geen cijfer wat haar minimaal 6.5 punt kostte. Ook op vloer ging het deze keer mis.....mede door de korte mat raakte ze haar oefening kwijt en heeft een element niet geturnd....ook nu 2.0 punten aftrek. Deze pechdag kostte haar zeker een podiumplaats , maar met een nette balk en brug eindigde Liv op een 13e plaats.

 

Nadine bedankt voor het jureren.....zonder jury geen wedstrijden!