17 mei District finale 4e divisie in Beverwijk

Zaterdag 17 mei stonden er drie turnsters van Spirit verrassend in de District finale 4e divisie in Beverwijk.

 

In de eerste ronde mocht Jasmijn Westein Instap D1 op sprong beginnen , en laten zien waartoe ze in staat is. De handstand tot ruglig en hurksalto verliepen vlekkeloos. Haar brug oefening was zoals verwacht netjes en beheerst. In het tussenklassement stond Jasmijn na twee ronden dan ook keurig op een zevende plaats. Op balk ging het dit keer mis, bij de opsprong een hapering en een val bij de koprol kostte haar een aftrek van 2 punten. Verder was het een strakke oefening. Het laatste toestel de vloer oefening op muziek zag er mooi en verzorgd uit. Jasmijn is met een puntentotaal van 48.800 op een 24e plaats geeindigd.

 

In de tweede ronde mochten Noa Kramer Pupil1 D1 (B finale) en Madelief Mekenkamp Pupil 2 D1 in actie komen. Noa wist op alle toestellen haar zenuwen in bedwang te houden en turnde een wedstrijd zonder fouten. Deze elegante turnster scoorde op balk en brug erg hoog met hele nette oefeningen. Op vloer een mooie oefening, maar hier laat Noa nog wat puntjes liggen....hier kan ze nog wat hoger mee gaan scoren door moeilijkere elementen te gaan turnen. Sprong verliep deze keer naar wens, en kon ze ook goed mee komen met de rest van de turnsters. Na in het tussenklassement steeds bij de eerste zes te hebben gestaan was het bij de prijsuitreiking extra spannend. Met een mooie bronzen medaille en een puntentotaal van maar liefst 54.625 in de wacht te hebben gesleept, ging noa weer terug naar Leerdam.

 

Ook Madelief begon erg sterk aan de wedstrijd met zoals verwacht op sprong een hele mooie overslag en salto voorover. Het tweede toestel brug verliep ook geheel naar wens. Op balk wist ze deze keer haar zenuwen niet in bedwang te houden, met wat wiebels en een val met de radslag zakte Madelief in het tussen klassement uit de top tien. Haar vloer oefening ging dit keer beter dan de vorige wedstrijd.....maar ook hier zal de uitgangswaarde omhoog moeten. Een uitdaging voor het volgende seizoen. Madelief eindigde op een mooie 18 plaats met een puntentotaal van 48.175 in dit sterke deelnemersveld.

 

Voor de 4e divisie meisjes zitten de wedstrijden er op, en we kunnen terug kijken op een leuk en geslaagd wedstrijdseizoen. We zijn dan ook zeer trots op onze turnsters dat ze zo ver gekomen zijn. Nu lekker nieuwe onderdelen gaan trainen !!!