1e voorwedstrijd  16 januari   D2 in Oudewater

 

Al vroeg in de donkere ochtend begonnen de pré-instappers Ben Hui Boer en Julia Mekenkamp aan hun allereerste echte wedstrijd in Ouderwater.

 

Het eerste toestel ...de balk... bracht gelijk de nodige spanning met zich mee. Julia turnde een mooie balk oefening, maar helaas ook met 2 vallen. Ook een val voor Ben Hui, zij gleed met de kattesprong van de balk waardoor ze een harde val maakte......gelukkig niet geblesseerd en ze ging dan ook on verstoorbaar door met oefening. Ondanks hun vallen scoorde Ben Hui de hoogste score en Julia de derde score!

De balk gelukkig achter de rug en met frisse moed naar de vloer. Alle bij de meiden turnde een overslag in hun vlekkeloze oefening. Nu voor Julia het hoogste cijfer en Ben Hui had de tweede score van alle deelneemsters!

Als derde toestel was de sprong aan de beurt. Hier lieten ze een mooie handstandplatvallen zien....waarop niets was aan te merken.....met weer een éérste en tweede plaats voor Ben Hui en Julia!

Het laatste toestel de brug liep voor Julia niet helemaal naar wens....door een val bij de buikdraai..... maar toch nog een derde plaats.

Ben Hui ging nog een keer voor de hoogste score op de brug , met een prachtige oefening Bij de prijsuitreiking konden we het ons dan ook niet voorstellen dat de meiden meedingen om een podiumplaats.

Ben hui werd glansrijk éérste met twee punten verschil op nummer twee! Nummer twee was Julia.....die ondanks haar 3 vallen toch op het podium mocht staan! Een top prestatie voor deze jonge meiden op hun eerste wedstrijd!

Na een ronde te hebben moeten wachten door de leiding ( Jojanneke, Mienke en hulpje Famke die gezellig mee was) was het in de derde ronde de beurt aan de instappers D2 Sara, Bente, Merel, Evy en Christiënne.

De grootste categorie met maar liefst 32 deelneemsters!! Voor Merel en Evy.....die pas vier maanden turnen.....was het met name erg spannend!

 

We mochten op brug beginnen en dat ging bij alle meiden erg goed .... we kregen zelfs complimenten over de hoge mooie zwaaien! Sara en Merel pakten gelijk de leiding door de twee hoogste score's neer te zetten.

 

 

Als tweede toestel was de balk aan de beurt. Voor Christiënne, Merel, Bente en Evy .....respectievelijk 2e,3e,4e en 5e score verliep het allemaal vlekkeloos. Bij Sara ging haar oefening jammer genoeg minder naar wens....haar op sprong mislukte , daarna is ze een groot deel van haar oefening vergeten waarvoor ze vier volle punten neutrale aftrek kreeg.....ook moest ze met de kop rol de balk nog een keer verlaten.

Erg sneu als dit bij een wedstrijd gebeurt.... maar gelukkig heeft ze nog een voorwedstrijd. Met een positieve instelling gingen we door naar het derde toestel de vloer. Ook hier turnde alle 5 de meiden een prachtige oefening met weer een éérste score voor Sara! Sprong was alweer het laatste toestel waar we allemaal een mooie handstandplatvallen lieten zien. De laatste les hadden we besloten dat Evy deze handstandplatvallen toch met de wedstrijd mocht proberen i.p.v de zweefrol. Dit heeft ze uitstekend gedaan, door maar liefst het hoogste cijfer te halen van alle deelneemsters! De andere meiden turnden hiermee ook allemaal in de top tien!

Nu was het wachten op de prijsuitreiking.....spannend, want met zo'n grote groep deelneemsters was het niet te overzien of ze in aanmerking kwamen voor het podium. Verrassend was het dan ook dat Merel 1e, Christiënne 2e en Evy 4e op het podium mochten staan voor hun medaille. Bente werd.....met keurige oefeningen, maar toch wat lagere uitgangswaardes.....6e en greep net één plaatsje naast het podium.

Sara kwam ....ondanks haar zes punten aftrek op balk ....toch nog op een mooie 12e plaats!

Merel en Christiënne hebben zich.... na deze eerste voorwedstrijd...zeker geplaatst voor de regio finale. Voor Evy en Bente is het nog even afwachten hoeveel meisjes er door mogen.

Op 5 maart hebben alle turnsters nog een kans tijdens de tweede voor wedstrijd. Het was een hele leuke en succes volle dag met onze zeven turnsters! De leiding is super trots op jullie!!