16 en 23 april Regiofinale

Op 16 en 23 april turnde onze finalisten hun Regiofinale!!

 

Regiokampioenschap div 4 en 5

Jiska Schep en Ellis Meijdam reisden op zaterdag 16 april naar Amsterdam en turnden allebei een wedstrijd met een kleine fout.....verder ging het goed bij de junior en senior turnster. Voor Jiska was het in dit sterke deelnemersveld niet voldoende om door te stromen naar de districtkampioenschappen. Ellis plaatste zich wel en mag op 28 mei weer naar Amsterdam.

 

Regiokampioenschap D1/D2 + A-finale instap D2 

Zaterdag 23 april was het de beurt aan de finalisten van de verplichte oefenstof D1/D2 in Culemborg.

In de éérste ronde Elke Middelkoop D1 en Sara Vonk, Evy en Merel Saijahailatua en Christiënna v Heemst instap D2. Elke begon haar wedstrijd onzeker.......en op balk dan ook helaas 2 vallen! Op vloer.....na haar serie te hebben aangepast i.vm de harde vloer....liet ze een mooie oefening zien. Gelukkig geen problemen bij sprong en brug, en plaatste Elke zich voor de districtkampioenschappen. Sara, Evy,Merel en Christiënna begonnen op brug. Evy ging een beetje te hard bij de buikdraai....maar verder turnde ze alle vier een mooie brugoefening. Op naar balk.....waar het deze keer alleen Evy lukte om de oefening foutloos te turnen. Op vloer en sprong lieten de meiden mooie oefeningen en sprongen zien. Sara plaatste zich met een mooie 8e plaats voor de districtkampioenschappen en Evy staat resereve. Voor Merel en Christiënna was het niet genoeg voor doorstroming.

 

In de tweede ronde mochten Famke Vennema en Dakota Savelsberg pupil1 D1 beginnen op brug....en deden dit erg goed. Op balk voor Famke een val en wat wiebeltjes ..... wat haar (achteraf) een podiumplaats kostte! Dakota liet een mooie stabiele oefening zien. Op vloer was Famke haar oefening goed voor een zeer hoge score en op sprong turnde ze beide een mooie overslag en salto. Beiden turnsters plaatsten zich met een 7e en 12e plaats voor de kampioenschappen.

 

Op naar de derde ronde met Jasmijn Westein en Yvette Alting bij de pupillen 2 D1.....met ook hier weer een zeer sterk deelnemersveld . Jasmijn en Yvette begonnen hun wedstrijd op balk en lieten ....op een val na....mooie oefeningen zien. Op de overige drie toestellen voor allebei een mooie stabiele wedstrijd.....en ook Jasmijn mag naar de districtkampioenschappen , voor Yvette was het net niet genoeg.

 

Als laatste finalist ....van deze lange dag.... mocht Demi vd Berg jeugd1D2 haar wedstrijd turnen in de vierde ronde. Ook hier moesten wij weer op balk startten.....wat normaal een  sterk toestel van Demi is...maar deze keer liet ze kostbare punten liggen met onder andere een val. Op vloer zag het er netjes uit tot dat ze op het einde van haar oefening een draai vergat. Gelukkig niet opgemerkt door de jury!! Op sprong en brug turnde Demi verder een goede wedstrijd....en kwam zij met haar 16e plaats als tweede reserve te staan voor de kampioenschappen.

Met vijf turnsters en nog twee reserve plaatsen turnen we op 4 juni de districtkampioenschappen in Amsterdam.

Wij zijn op alle turnsters trots dat jullie de regio finale hebben mogen turnen!