12 april regiofinale D1 + divisie 4 - Amsterdam

 

 4 Selectiemeisjes van Spirit hebben afgelopen zaterdag in Amsterdam meegedaan aan de Regiokampioenschappen D1 + divisie 4.

Zij hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst via 2 voorwedstrijden in hun eigen rayon Rivierenland. Er werd zeer goed gepresteerd, want 3 van de 4 meisjes verdienden een plaats bij de Districtkampioenschappen.

Het Districtkampioenschap wordt gehouden op 17 mei in Beverwijk.

 

Jasmijn Westein en Yvette Alting deden mee in de categorie Instap D1. Zij hebben allebei een mooie wedstrijd geturnd, met zelfs een 5e score voor vloer voor Jasmijn. Zij kwam minder dan 0,3 punten tekort voor een podiumplaats. De beste 14 turnsters van deze categorie mogen door naar het Districtkampioenschap. Jasmijn werd 7e en is dus geplaatst. Yvette eindigde als 24e van de 38 deelneemsters.

 

Noa Kramer deed bij Pupil 1 D1 mee in een zeer sterk deelnemersveld. Door een zeer sterke brugoefening waarmee ze 5e werd van haar groep plaatste ze zich met een 27e plaats (er mochten 28 turnsters door) toch voor het Districtkampioenschap. Madelief Mekenkamp deed mee bij Pupil 2 D1. Zij liet bij haar vloeroefening wat puntjes liggen, maar turnde verder een nette wedstrijd met een strakke balkoefening die een 5e plaats opleverde.

Ook Madelief is met een 8e plaats door naar het Districtkampioenschap.

 

Zeer knappe resultaten voor de Spirit meisjes, zeker gezien het feit dat ze maar 2,5 uur per week trainen en zij het bij de Regiokampioenschappen moesten opnemen tegen meisjes die vaak wel zo’n 8 tot 10 uur trainingen.

de 4 Spirit meisjes