11 maart voorwedstrijd D1 + div 4 en 5

Spirit was afgelopen zaterdag de organiserende vereniging van de tweede voorwedstrijd divisie 4&5.

Vroeg in de ochtend mochten de 3 jeugd turnsters, Demi, Jet en Ellemiek, beginnen op sprong. Bij Jet verliep de uitvoering van haar brugoefening helaas minder vandaag, wat haar veel punten heeft gekost. Demi en Ellemiek turnde een stabiele oefening met mooie salto's. Op balk wisten alle drie de meiden de oefening zonder grote fouten uit te turnen. Het laatste toestel, de vloer, waar Ellemiek de hoogste score in de categorie wist neer te zetten, Jet wat richtingen kwijt was en Demi een nette oefening liet zien. Ellemiek kreeg dan ook het verdiende zilver omgehangen en Demi kreeg voor haar 4e plaats een bronzen medaille. Jet werd 10e.

 

In ronde twee heeft Jasmijn zich helaas moeten afmelden vanwege ziekte. De beurt aan Yvette en Manon om samen aan de wedstrijd te beginnen. Waarbij Yvette een mooie brugoefening liet zien, had Manon vandaag moeite met het ophurken. Deze wedstrijd lukte het ook Manon geen val van de balk te turnen. Op vloer zette Yvette de hoogste score neer, mede door haar inhoud maar ook de strakke uitvoering. Manon verraste zichzelf door twee mooie sprongen neer te zetten. Yvette kreeg net als de vorige wedstrijd het goud omgehangen en Manon eindigde net naast het podium op een 6e plaats. 

 

In ronde drie was het de beurt aan het duo Maud en Madelief. Maud turnde, ondanks een week niet trainen, een nette brugoefening. Waar Madelief geen fijne start aan de wedstrijd had en het dan ook niet lukte om met de landing van de salto te blijven staan. Het onderdeel balk, niet het favoriete toestel van beide meiden, slechts met een aantal wiebels maar geen vroegtijdig verlaten van de balk. De meiden kregen dan ook een eindklassering 6e en 7e plaats.  

 

Julia Mekenkamp, Nayara Schut  en Emma van Wijk instap D1 waren in de vierde en laatste ronde aan de beurt. Nayara begon de wedstrijd op balk met helaas 1 val bij de koprol maar verder een nette oefening. Emma was zenuwachtig....en dan is de balk geen fijn toestel om mee te beginnen. In het begin van haar oefening 2 vallen en bij de koprol moest ze helaas de balk nog een keer verlaten....geen fijne start van haar wedstrijd! Julia liet een prachtige balk oefening zien en zette op dit toestel de hoogste  score neer van alle deelneemsters! Op vloer turnen Julia en Emma de flic flac in hun oefening wat een hoge D score opleverde en Nayara haalde een mooie hoge score in de uitvoering. Alle drie de meiden turnden dan ook een mooie vloeroefening op muziek....en waren de hoogste scores voor Julia en Emma! Het derde toestel sprong verliep bij Julia 1e , Nayara en Emma naar wens en zo kwamen we alweer  bij het laatste toestel brug. Hier werd alles netjes aan elkaar geturnd alleen ging bij Nayara de buikdraai niet helemaal lekker.....wat achteraf erg zonde was! Julia werd...... met een zeer ruime voorsprong van drieënhalve punt...verdiend 1e (55.100 punten) Nayara kwam 0.3 punten te kort voor de bronzen medaille en werd 4e (50.600 punten) Emma eindigde toch nog op een mooie 6e plaats.(48.850 punten) Julia heeft zich geplaatst voor de regio finale....voor Nayara en Emma die beiden een 4e plaats gehaald hebben in de voorrondes is het nog even afwachten hoeveel meisjes er door mogen.

 

Ook in ronde 4 mocht Astrid haar wedstrijd turnen. Dit maal extra onderdeel aan de brug geturnd t.o.v. de vorige wedstrijd. Op balk was zij ditmaal niet zo stabiel waardoor zij de nodige wiebels had. Op vloer turnde zij de hoogste moeilijkheidswaarde en behaalde hier dan ook ruim de hoogste score op dit onderdeel. Een andere sprong geturnd als de planning was, omdat het inturnen niet naar wens verliep. De 6e plaats voor Astrid, ook net buiten het podium.