2e voorwedstrijd 6 februari Hooglanderveen

1x Goud, 2x Zilver en 3x Brons was de opbrengst van de tweede kwalificatie wedstrijd voor 10 Spirit turnsters op 6 februari in Hooglanderveen!

 

Junioren:

In de eerste ronde waren ....onze instappers D1 ....Elke en Danieck aan de beurt voor hun tweede wedstrijd dit seizoen.

Op balk mochten ze deze keer beginnen. De vorige wedstrijd verliep dit voor Danieck niet helemaal naar wens....maar deze keer liet ze een stabiele oefening zien. Bij Elke....die al een aantal weken niet fit is....hebben we besloten om haar opsprong aan te passen, wat haar wel een lagere uitgangswaarde opleverde. Helaas moest ze met de snelle rol de balk ook een keer verlaten.

Op vloer was voor Danieck de overslag niet goed genoeg voor een bonus, maar ondanks wat slordigheidsfoutjes verder een goede oefening. De oefening van Elke verliep .....met een bonus voor haar stutrol geheel naar wens.

Het derde toestel sprong.....hier lieten ze mooie sprongen zien met een overslag over de kast en een salto. Ze scoorden hier een 1e en 2e plaats van alle deelneemsters! Als laatste turnde ze beiden een keurige brug oefening.

Bij de prijsuitreiking mocht de jarige Danieck op het podium gaan staan....en hebben we met z'n allen voor haar gezongen. Ook bij de medaille uitreiking mocht Danieck naar voren voor haar mooie derde plaats. Elke...vorige wedstrijd een éérste plaats....miste op 0,1 punt met haar zesde plaats dit keer het podium.

Ronde twee was voor.....pupil 1D2 .... Famke en Dakota.

Vorige wedstrijd waren zij respectievelijk éérste en derde , en dus al zeker van een plaats in de regio finale.
Met een lekkere start volgorde begonnen zij hun wedstrijd op sprong. De overslagen en salto zagen er keurig uit, waar Famke gelijk de één na hoogste score neer zette!
Op brug lukte het risico onderdeel het ophurken bij beide meiden , en was het verder alleen nog maar netjes je oefening uit turnen. Famke's score van 14.100 punten was goed voor een éérste plaats!
Door naar de balk, en hier zette Dakota net als in de eerste wedstrijd de hoogste score neer....met maar liefst 14.850 punten!  Famke kon bij haar radslag niet blijven staan, maar zoals we van haar gewend zijn zag alles er weer mooi en strak uit!
Het laatste toestel een vloeroefening op muziek. Dakota heeft na haar eerste wedstrijd hard getraind op de arabier flic-flac en mocht deze dan ook turnen dit keer. Famke turnt alle bonus punten, wat haar een hoge uitgangswaarde oplevert. Ook ziet haar oefening... met weer de hoogste score....er met veel uitstraling prachtig uit!
Het goud was ook net als de vorige wedstrijd voor Famke en het brons weer voor Dakota!!

In de vierde ronde was Demi jeugd 1 D2 aan de beurt voor haar eerste wedstrijd. Vorig jaar turnde zij een niveau hoger, maar dit jaar gekozen voor een niveau lager omdat ze .....wat haar leeftijd betreft....volgend jaar dan ook in de vierde divisie moet turnen. Dit is voor onze turnsters....met name wat het aantal trainingsuren betreft ......niet reëel haalbaar!!
Hoewel we wisten dat de oefenstof er goed in zat bij Demi, was ze toch wel wat nerveus.
Op brug ook weer het risico onderdeel "ophurken"....maar door ervoor te kiezen om op safe te gaan, en een stop punt te maken lukte deze goed.
Op balk noteerde ze met een strakke oefening ruim de hoogste score van de 20 deelneemsters!
Door naar vloer.....een oefening met veel pasjes en draaitjes . Helaas vergat ze dan ook een simpele streksprong halve draai wat haar een aftrek van twee volle punten kostte .
Gelukkig zag haar oefening....met een mooie arabier flic flac, er verder netjes uit.
Op sprong twee maal een overslag over de kast verliep ook geheel naar wens.
De prijsuitreiking was dan ook zeer spannend....omdat ze op vloer toch wel veel verloren had. Gelukkig waren haar oefeningen genoeg voor een mooie zilveren medaille , en is ook Demi....net als de andere D1 turnsters al zeker van een finale plaats op 23 april!

 

Senioren:

Ronde 1. Senior E, alweer de tweede voorronde voor Ellis en Olga. Ellis begon niet helemaal fit aan deze wedstrijd maar heeft hem toch kunnen uit turnen. De oudste meiden begonnen op vloer, lieten hier mooie oefeningen zien. Door naar springen, Olga lukte het om bij haar tweede sprong toch te blijven staan. Ellis had minder geluk bij haar aanloop en liet dus niet haar beste sprongen zien. Bij brug nette oefeningen door beide meiden, Olga behaalde hier zelfs de hoogste score. Balk als laatste toestel, altijd spannend. Helaas moest Olga de balk een keer verlaten waar Ellis het vandaag lukte om haar oefening zonder vallen uit te turnen. Ellis mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en Olga werd vandaag 9e.

Ronde 3 was Amber aan de beurt, na een aantal weken geblesseerd te zijn vandaag de eerste voorwedstrijd. Amber begon haar wedstrijd op het onderdeel brug. Een goede oefening met als afsluiting een salto, altijd spannend om los te laten volgens Amber. Tijd voor de balk, met inturnen verliep alles keurig. Helaas lukte het haar niet om met de radslag op de balk te blijven staan. Op vloer een mooie salto laten zien. Zij eindigde op een 6e plaats, op naar de volgende voorwedstrijd.

Laat op de dag kwamen Jiska en Maud nog in actie, Danique was mee om deze wedstrijdronde te begeleiden. Met balk je wedstrijd beginnen is altijd 'lastig'. Beide meiden een val in de oefening. Vloer lieten de meiden strakke oefeningen zien, waarbij Jiska twee nieuwe onderdelen turnde. Maud heeft soms wat moeite met ophurken op de brug maar vandaag ging dit vlekkeloos. Jiska  liet ook hier een nieuw onderdeel, de kip, zien. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Jiska een bronzen medaille omgehangen en Maud werd 11e.