05 maart 2e voorwedstrijd D2 Zijderveld

Zaterdag 5 maart al weer de tweede voor wedstrijd voor de D2 turnsters in Zijderveld. Voor de pré-instappers Ben Hui Boer en Julia Mekenkamp een zijn deze wedstrijden om ervaring op te doen. Vanaf het volgende seizoen kunnen zij zich ook gaan plaatsen voor de districtwedstrijden.

In de eerste wedstrijd waren deze 2 jonge turnsters al veruit de beste en zou het ook nu weer een onderlinge strijd worden wie er na 4 toestellen de hoogste score's had gehaald.

Ook nu startten ze op balk....en deze keer zonder vallen!! Op vloer, sprong en brug lieten ze mooie strakke oefeningen zien, waar voor de jury bijna geen aftrek in te zien was. Dat het onderling spannend was bleek wel bij de prijsuitreiking.....Ben Hui mocht met 0.05 punten verschil op Julia ....die tweede werd .....de éérste prijs in ontvangst nemen. De meiden turnde een super wedstrijd met maar liefst 3 punten verschil op de overige deelneemsters.....dit belooft veel voor het volgende seizoen!

 

In de tweede ronde was het de beurt aan de instappers D2.... Sara Vonk, Bente Reder, Evy en Merel Sijahailatua en Christiënna v Heemst. Na de eerste en tweede plaats in de vorige voorwedstrijd waren Merel en Christiënna al zeker van een plaats in de regio finale.......voor de andere drie turnsters was het nog even goed hun best doen voor een hogere klassering om ook een plaats veilig te kunnen stellen.

We begonnen op balk.....altijd spannend om mee te beginnen.. Gaan we voor alle bonussen of turnen we op safe? We besloten op safe te gaan en de rol weg te laten. Gelukkig ging de oefening ....met wel een handstand er in....bij alle meiden goed en hoefde niemand de balk vroegtijdig te verlaten. Evy scoorde op dit toestel het hoogste cijfer van alle 30 deelneemsters! Op vloer ook nette oefeningen met allemaal een overslag als bonus. Hier turnde alle 5 de meiden in de top 10! Op sprong liet Evy weer prachtige sprongen zien.....waar de jury maar 0.3 punten af konden trekken voor de uitvoering......en ook nu weer de hoogste score. Als laatste naar de brug en ook daar ging het weer voor allemaal goed.....met nu de hoogste score op dit toestel voor Sara. Het was heel spannend bij de prijsuitreiking.....want alle vijf zijn erg aan elkaar gewaagd!! Dit keer kreeg Evy de gouden medaille, voor Sara de zilveren en Christiënne maakte er een compleet Spirit podium van met haar bronsen medaille!! Merel werd dit keer keurig zevende en Bente ....die deze wedstrijd een aantal bonus punten heeft geturnd ......werd negende.!

Ook Sara en Evy zijn nu zeker van een finale plaats......voor Bente is het nog even afwachten hoeveel turnsters er door mogen naar de regio finale op 23 april in Culemborg.