Huisregels

Voor onze verenigingen hebben we een aantal belangrijke mededeling op een rijtje gezet. 

Wij verwachten ten alle tijden dat iedereen respect voor elkaar heeft. Dit geldt voor zowel turnsters, leiding, ouders/verzorgers als andere bezoekers van de gymzaal. Pestgedrag, vechten/slaan, schelden, het verstoren van de les en het misbruiken of moedwillig stukmaken van materialen zal niet getolereerd worden. Het kan zelf leiden tot (tijdelijke) uitsluiting van de lessen. Voor ouders/verzorgers, bespreek dit ook thuis met de turnsters.

Meer informatie over gedragsregels in de turnsport kan je lezen op de website van de KNGU.

De lessen: voor de les is het niet toegestaan de toestellen te gebruiken. Wij kunnen geen toezicht houden als wij nog bezig zijn met het opzetten van de toestellen.

Er mag tijdens de training geen kauwgum of ander etenswaren worden genuttigd. Ook het meenemen van drinken is in de gymzaal niet toegestaan. Dit veroorzaakt onrust tijdens de les. Voor en na de les mag er gedronken worden in de kleedkamer.

Het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronische apparatuur in de zaal is voor de turnsters niet toegestaan. Wij raden aan om waardevolle spullen thuis te laten. De vereniging is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor verlies of diefstal van uw spullen.

  

Lestijden: de exacte lestijden kunt u vinden op onze website. Incidentele wijzigingen worden door de leiding aan u of uw kind doorgegeven. Op Instagram en Facebook wordt u ook op de hoogte gehouden van wijzigingen. Wij vragen u op tijd aanwezig te zijn voor de les.

 

Hulp bij opzetten: bij elke eerste les van de dag moet de leiding de toestellen in de gymzaal klaarzetten. Dit is veel werk en we komen vaak handen te kort. Daarom zouden wij graag een beroep doen op de ouders. Dit betekent dat de ouders die de kinderen brengen even in de gymzaal kijken of wij hulp kunnen gebruiken. Als we dit met zijn alle doen kost het minder tijd voor de leiding en kunnen ze eerder beginnen met de lessen.

Bij de lessen voor de peuters heeft de leiding geen hulp nodig. Laat uw kind in de kleedkamer wachten totdat de leiding aangeeft dat er naar binnen kan worden gegaan. Dit in verband met de veiligheid omdat tijdens het opzetten van de toestellen de leiding geen zicht heeft op de kinderen.

Ook als de les is afgelopen worden de kinderen weer naar de kleedkamer gebracht.

 

Bijwonen van de les: het is niet de bedoeling dat ouders/verzorgers blijven kijken tijdens de lessen. Het leidt de turnsters af van hun oefening waarvoor alle concentratie nodig is.

Ook bij de peuter- en kleutergym is dit niet de bedoeling. Tijdens de eerste les mogen ouders/verzorgers de hele les blijven kijken. Bij de volgende lessen is dit niet de bedoeling. Voor peuters kan dit nog lastig zijn. Bespreek dit met de leiding. Wachten in de kleedkamer is geen probleem.

 

Kledingvoorschriften: tijdens de gymlessen is het niet verplicht om een turnpakje van onze vereniging te dragen. Het mag ook een ander turnpakje zijn of een strakke korte broek of legging met daarop een strak shirt. Bij wedstrijden en uitvoeringen is het dragen van een verenigingspakje wel verplicht. 

De kinderen turnen over het algemeen op blote voeten, maar je mag ook turnschoentjes met stroeve flexibele zool aan hebben. Turnen op sokken is niet toegestaan. De gymvloer is glad en in combinatie met sokken kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.

Meisjes graag de haren in een staart of vlecht. Haarbanden, haarclipjes en andere haaraccessoires zijn niet gewenst tijdens het turnen.

Tijdens de les is het dragen van sieraden niet toegestaan. De kleding en haardracht voorschriften zijn vooral ten behoeve van de veiligheid van de turnsters en trainsters.

 

Kleedkamers: naast onze vereniging maken ook andere partijen gebruik van de gymzaal. Laten we voor elkaar de kleedkamers opgeruimd houden. Neem uw eigendommen mee en gooi afval in de afvalbakken.

Het is niet toegestaan om met buitenschoenen de gymzaal te betreden.

Wij raden aan om waardevolle spullen thuis te laten. De vereniging is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor verlies of diefstal van uw spullen.

 

Uitschrijving: als u het lidmaatschap wilt opzeggen kan u een mail te sturen naar info@dssleerdam.nl of via het contactformulier op onze website. Hou rekening met een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat u zich 1 maand voordat de incasso plaatsvindt moet afmelden bij de ledenadministratie. Gebeurt dit niet dan bent u ons de contributie voor de volgende periode verschuldigd. Er wordt geen restitutie verleend.

 

Algemene Ledenvergadering: eenmaal per jaar wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Notulen en jaarverslagen kunnen opgevraagd worden door leden door een mail te sturen naar info@dssleerdam.nl.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs!

 

Privacyverklaring: gymvereniging D.S.S. Leerdam hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Voor informatie over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan kunt u lezen op onze website.

 

Media: tijdens verschillende trainingen/wedstrijden en activiteiten worden foto’s gemaakt. Ze kunnen gebruikt worden voor onze website, Instagram, Facebook, onze nieuwsbrief maar ook bij een stukje in de krant. Bij bezwaar kunt u dit melden bij info@dssleerdam.nl.