Seizoen 2017/18

Benschop Speelplezier

De laatste activiteit voor de vakantie: we gingen met zo’n 25 kinderen naar Benschop speelplezier in Nieuwland.

Het was heerlijk zomers weer, dus de waterbaan werd ook goed gebruikt.

En zo nu en dan werd er even uitgerust met limonade, chips en een ijsje.


Vossenjacht! 

Vrijdagavond 20 april waren er in het zonnige Leerdam-Oost een aantal vossen verstopt.

Onder leiding van Cheyenne, Corrie, Isis en Nadine gingen de kinderen op zoek. Bij iedere vos moest een opdracht worden gedaan (zoals touwtje springen, iets uitbeelden, sportief in de speeltuin, een yell maken en nog veel meer) waarmee letters verzameld konden worden. Hiermee moest dan een woord gemaakt worden. Alle vossen zijn gevonden en alle groepjes hadden de oplossing gevonden van de letters, wat toch nog best moeilijk was: door samenwerking sterk.

Daarom was er voor iedereen een vossenjacht diploma.

 

Alle leiding en vossen bedankt voor het meedoen!


Paasfeest!

Zaterdagmorgen 24 maart 2018 organiseerden we het Paasfeest in gymzaal noord.

De hele zaal stond vol met spelletjes en voor ruim 40 kinderen lag er een tasje klaar met hun naam erop. Hier konden ze alle eitjes/haasjes en schuimpjes in doen die te verdienen waren.

 

Je kon glijbaan glijden, touwklimmen, wandrek hangen, zaklopen en hoepeldans. Halverwege gingen we even uitrusten met wat drinken en daarna weer snel verder met rekstok hangen, over de balk lopen, eitje tik, estafette en een ballenspel.

Na 1,5 uur was het al weer tijd om naar huis te gaan. Alle kinderen kregen nog een groot ei mee naar huis.

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige morgen. Mede dankzij de hulp van Hannah, Inge Marit, Marre, Maud en Truus.


Bowlen 

 

Vrijdagavond 26 januari gingen we met kinderen vanaf groep 5 bowlen in De Schildkamp.

Hoewel iedereen er een schoolweek had opzitten, was er nog verbazend veel energie over en er werd dan ook fanatiek gebowld. Alle kinderen konden zelf bij de bar drinken halen en halverwege waren er warme hapjes. Daarbij ontdekte iemand dat er rijst in zijn nasihapje zat. Het uur was snel voorbij en het was tijd om alle scores te bekijken. Bij iedere baan was er een prijsje voor degene met de meeste punten.

Bij baan 1 was de winnaar Sara.

Bij baan 2 was de winnaar Thimo.

Bij baan 3 was de winnaar Noé.

Nadat we een groepsfoto hadden gemaakt, was het weer tijd om naar huis te gaan.


 

     Pietengym

 

Vrijdagmiddag 1 december 2017 was het gezellig druk in gymzaal noord. 

De jeugdcommissie organiseerde pietengym voor kinderen t/m groep 4 en bijna 80      kinderen hadden zich hier voor aangemeld.

Er waren heel veel spelletjes te doen, waarmee alle kinderen aan het eind een pietendiploma kregen. Zo was er de pietenrace, keken we wie de sterkste piet was bij het rekstok hangen, liepen we over het dak, werden er pakjes in de schoorsteen gegooid en klommen we als klimpiet in de touwen.

Er was een momentje van rust met wat drinken.

Glitterpiet, Actiepiet, Rozepiet en Minipiet deden ook goed hun best. Zij kregen aan het eind van de Sint een Pietendiploma uitgereikt.

Sinterklaas zelf was voor zijn leeftijd ook erg actief, want hij liep omhoog over de bank en ging ook in de touwen zwaaien. Aan het eind was er voor alle kinderen een cadeautje.

 

Bedankt voor je medewerking aan de Sinterklaasfeest: Bennart, Cees, Demi, Elke, Jiska, Liv, Marre, Maud, Michelle, Nadine, Olga, Sara, Truus en Yvette.