Wedstrijdverslagen seizoen 2021/22

Vrijdag 24 juni was het diplomaturnen voor de recreanten.

 


Zaterdag 18 juni, laatste wedstrijd van het seizoen. Een warme dag in de turnzaal.

In de tweede ronde behaalde Evi zilver en Mirella brons voor haar 4de plaats. Anna werd 6de, Noa 7de en Jente 11de. 

In de derde ronde wist Noémi goud te behalen en Tamar kreeg zilver omgehangen. Anna behaalde de 7de plaats.

In de laatse ronde was het de beurt aan onze junioren Lorre en Yvette. Lorre behaalde een bronzen medaille en Yvette behaalde een 6de plaats.


Zaterdag 28 mei stond het eerste meetmoment voor de onderbouw (selectie) gepland. Samen met SVZ Zijderveld en DOS Vianen hebben we er een gezellige en geslaagde ochtend van gemaakt.

Heel erg spannend was het voor onze 6 jongste turnsters maar ze hebben laten zien wat ze geleerd hebben. Ze zijn allemaal met een mooi diploma en medaille naar huis gegaan.


Zaterdag 21 mei was de tweede wedstrijd van dit seizoen.

Voor een aantal turnsters de eerste keer in Amersfoort. En natuurlijk door corona al twee jaar geen wedstrijden geturnd te hebben waren de meiden zenuwachtig. Dit was al in de week ervoor tijdens training te merken.

Er zijn hele mooie oefeningen neergezet en nieuwe successen behaald. Drie mooie medailles voor Evi, Puck en Mirella.

In ronde 3 mochten de senioren van start. Deze keer is het team compleet. Olga, Ellis en Demi hebben een volledige meerkamp geturnd. Een gouden medaille voor Demi, dankzij een mooie vloeroefening. en een zilverenmedaille voor Ellis met maar 0,05 punten verschil. 

Olga wist deze keer de kiep te behalen op de brug maar helaas wel een val op de balk. Maud turnde vandaag 2 toestellen, balk en brug. ivm een blessure opgelopen bij de vorige wedstrijd. 

Jiska heeft in juni vorig jaar haar kruisband gescheurd tijdens training. Na hard werken wist ze vandaag mee te turnen op onderdeel brug.


Eerste wedstrijd na Corona, zaterdag 2 april.
Vandaag mocht de categorie senioren van onze vereniging het spits afbijten tijdens de eerste wedstrijd van Rayon Rivierenland.

Het team bestond vandaag uit Olga, Maud en Demi. Helaas waren Ellis en Jiska geblesseerd maar wel aanwezig om hun teamgenoten te supporten.
Tijdens haar vloeroefening raakte Maud helaas geblesseerd waardoor zij het verdere verloop van de wedstrijd langs de kant moest volgen. Olga turnde op het toestel sprong de hoogste score van alle deelnemers en Demi deed dit op het toestel brug. Op het laatste onderdeel moesten Olga en Demi helaas het toestel vroegtijdig verlaten.
Er wordt dit jaar voor het eerst in teams geturnd waarbij een team bestaat uit 5 turnsters. Uiteindelijk tellen de drie hoogste scores per toestel. Team D.S.S. behaalde uiteindelijk een derde plaats.
De medailles werden echter uitgedeeld aan de individuele turnsters. Voor D.S.S. kreeg Demi de bronzen medaille omgehangen en wist Olga beslag te leggen op een vijfde plaats.
Na afloop werden er wat traantjes gelaten waarvan insiders de reden weten.


In de tweede ronde was het juniorenteam aan de beurt bestaande uit Yvette en Lore. Zij begonnen hun wedstrijd op sprong, een onderdeel waar niet echt een puntenverschil kan worden gemaakt.

Dat is totaal anders bij het onderdeel brug waar Yvette de hoogste score neerzette van alle deelnemers. Het verschil met het laagste cijfer was ruim 5.00 punten.
Lore wist het hoogste cijfer te behalen op de evenwichtsbalk waarbij zij geen grote fouten maakte. Met een stabiele vloeroefening waarbij ze beiden nette acrobatische series lieten zien, sloten zij hun wedstrijd af.

Doordat er in de volgende wedstrijdronde ook nog in hun categorie werd geturnd, werd er een tussenstand bekend gemaakt waarbij Lore en Yvette in de top 4 stonden. Uiteindelijk was er een gouden medaille voor Lore en een bronzen medaille voor Yvette.

Anna, Noémi en Tamar sloten deze lange wedstrijddag af als jeugdteam. Ook zij begonnen op sprong waarbij Noémi met haar onderrug het springtoestel raakte. Gelukkig kon zij haar wedstrijd vervolgen. Tamar zette de hoogste score van het drietal neer door een ruime handstandoverslag te springen waarbij nog puntenlijst is te behalen in de landing.
Tijdens de laatste trainingen hadden Anna en Noémi flink geoefend op de afsprong bij brug: salto achterover en deze lukte prima. Tamar had voor deze wedstrijd een zekerheid ingebouwd door voor een andere afsprong te kiezen.
De evenwichtsbalk blijft altijd een belangrijke “ scheidsrechter” in een wedstrijd waarbij vaak de zenuwen parten spelen. Alle turnsters hadden helaas een val maar opvallend was dat zeker Anna verder een hele stabiele oefening liet zien.
En dan het laatste onderdeel vloer en dat is best spannend als je je oefening op muziek moet laten zien aan het publiek. Alle meiden wisten hun onderdelen keurig uit te voeren en zeker Noémi, als laatste turnster van de wedstrijd alle ogen op haar gericht waren.
Anna eindigde op plaats 5 waarbij zij slechts 0,05 punten verwijderd was van een medaille. Tamar en Noémi eindigden samen op een gedeelde zevende plaats.
Al en met al een prima dag voor gv D.S.S. Nu lekker trainen voor de eerstvolgende wedstrijd op 21 mei.