Wedstrijdverslagen seizoen 2018/19

Zaterdag, 15 juni

Vandaag vond het district kampioenschap in Amsterdam plaats. Anouk mocht al vroeg in de ochtend van start, turnde een hele mooie wedstrijd waarbij ze alleen heel even de balk moest verlaten met de koprol. Zij werd 16e!

In de laatste ronde waren Evy, Merel, Elke (D1) en Sara (D2) aan de beurt. Het drietal begon wat spannend op sprong met minder goede aanlopen. Op brug liet Elke vandaag voor het eerst een kip zien. Op balk werden nette oefeningen geturnd waarbij Merel een val had bij de radslag. Helaas was de jury erg streng vandaag...
Door naar vloer, de allerlaatste keer de vloeroefening turnen! Evy 16, Merel 23 en Elke 24.
Sara begon sterk op balk, liet op vloer zien wat ze kan en heeft hierbij het hoogste cijfer van alle turnsters op haar naam staan! Brug en sprong verliepen ook naar wens. Zij werd 14e.

Voor deze meiden zit het wedstrijdseizoen erop! Super dat jullie hier mochten turnen, met het minimale aantal trainingsuren!
Jiska en Demi bedankt voor het helpen...en Henriëtte bedankt voor het jureren !


Regio-en districtskampioenschap

Zaterdag 18 mei was de regiokampioenschap in Amersfoort.
In de eerste ronde liet Anouk een super strakke vloeroefening zien waar zij dan ook het hoogste cijfer van alle instappers behaalde. Lena kwam als reserveturnster deze wedstrijd binnen en wist zich heel goed staande te houden!
Anouk plaatst zich voor het districtskampioenschap in Amsterdam en Lena staat (super knap) 2e reserve.
In ronde 2 turnde Tamar een stabiele wedstrijd. In dit sterke veld werd zij 24e.
In de derde ronde turnde Julia, met geblesseerde Emma dicht bij zich. Nadat Julia de afgelopen weken niet tot nauwelijks getraind heeft is het haar op het randje gelukt om een plekje te bemachtigen voor het districtskampioenschap.
In de laatste ronde was het tijd voor het drietal Evy, Merel en Elke met in de andere baan Sara. Deze 4 meiden zijn alle 4 door naar Amsterdam op 15 juni!
Voor Sara was er bij de Jeugd1 D2 een bronzen medaille voor haar 5e plaats en ook Merel kreeg het brons om voor haar 5e plaats bij Jeugd1 D1.
Zaterdag 25 mei moest Lore haar wedstrijd bij het districtskampioenschap in Amsterdam turnen. Ze behaalde op de vloer de eerste plaats! Na alle onderdelen is ze 16e geworden van de 36 turnsters.
De volgende ronde is Demi aan de beurt. Zij is 24e geworden bij de junioren.


Zaterdag, 13 april.

Nadat we twee weken geleden onze Onderlinge Wedstrijden hebben gehad, stond er voor de recreanten de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd op de agenda in Asperen georganiseerd door ONA Kedichem. Dit jaar was gv D.S.S. met slechts 14 turnsters vertegenwoordigd.

In de eerste ronde turnden Dianne, Karlijn en Jill in de jongste groep. Dianne zette op evenwichtsbalk de hoogste score neer van het deelnemersveld en Karlijn deed dit voor haar langematoefening. Uiteindelijk werd Dianne eerste, Karlijn tweede en Jill vijfde. Tegelijkertijd turnden Elize en Evy hun wedstrijd. Elize werd hier tweede en Evy achtste.

In de tweede ronde turnden Noémi, Danisha, Ninthe, Lisa, Gerliene en Renske hun wedstrijd. In het deelnemersveld behaalde Noémi de hoogste score op sprong, Renske op balk en Lisa op de langemat. Noémi werd eerste, Renske tweede en Lisa derde.

In de laatste ronde waren de junioren aan de beurt. Sterre, Marleen en Vera begonnen hun wedstrijd op het onderdeel evenwichtsbalk waar Vera een hele stabiele oefening liet zien met een koprol tot hurkzit. Ondanks enkele balansverstoringen bleven Marleen en Sterre ook op de evenwichtsbalk. Daarna gingen zij naar het onderdeel langemat waar zij als enige juniorturnsters een oefening op muziek lieten zien.

Bij het onderdeel sprong werd een handstandoverslag gesprongen waarbij de scores elkaar niet veel ontliepen. Ook op het laatste onderdeel brug ongelijk turnden zij alle drie een stabiele oefening. Doordat er 3 afmeldingen waren in deze groep was er slechts 1 medaille uit te reiken en deze was voor Vera. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd Sterre door het aanwezige publiek toegezongen omdat zij ook jarig was.

Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een diploma.


Zaterdag 26 maart.

In de eerste ronde turnde Lore een goede wedstrijd en behaalde ruimschoots de 1ste plaats.

Liv begon haar wedstrijd heel sterk, helaas door een weigering bij sprong kreeg ze een 0 score.
In de tweede ronde was het de beurt aan de senioren. Een mooie wedstrijd voor dit stel, met alleen op balk enkele vallen. Uiteindelijk behaalde Ellis de 1ste plaats, Jiska de 4e, Olga de 8ste en Maud de 14e plaats.

In de derde ronde start Sara haar wedstrijd op sprong waarbij de tweede sprong beduidend beter werd uitgevoerd. Op het tweede toestel brug “smokkelde” ze wat met het ophurken maar ging daarna goed door met een salto achterover als afsprong. Sara’s oefening op evenwichtsbalk zag er super verzorgd uit zonder balansverstoringen bij de radslag en handstand. Helaas bij de fouetédraai moest Sara de evenwichtsbalk vroegtijdig verlaten. En dan het laatste toestel vloer waarop Sara wederom een stabiele oefening liet zien. Uiteindelijk mocht Sara een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Emma, Julia en Nayara starten in wedstrijd 4 op het onderdeel evenwichtsbalk waarbij Julia het spits mag afbijten. Met het onderdeel handstand schiet ze door wat haar sowieso 1,3 punten kostte. Nayara startte met een val vlak na de opsprong maar bleef verder met alle onderdelen op de balk al waren er her en der wat wiebels. Bij de handstand gleed 1 voet van Emma weg waardoor zij uit balans raakte en de balk ook moest verlaten. Ook had de jury één onderdeel niet geteld wat haar 2,3 punten kostte.

Op vloer turnde Nayara voor het eerst een dubbel flick flack waardoor zij een maximale D-score behaalde van 5,70. Emma en Julia lieten ook zien dat zij de onderdelen op vloer prima beheersten. Waar Julia vorige wedstrijd nog een val had bij haar streksalto op sprong lukte deze nu wel. Nayara turnde voor het eerst een streksalto. De overslagen over de kast werden ruim geturnd.

Op het laatste onderdeel hadden enkele turnsters een stop voor het ophurken maar de rest van de oefening zag er verzorgd uit. Uiteindelijk werd Julia eerste, Nayara vierde en Emma zesde.


Zaterdag 16 maart.

Bij de tweede voorwedstrijd D2 en D3 in Benschop hebben de turnsters van gymvereniging D.S.S. Leerdam 4 medailles in de wacht gesleept.
Nora, pre-instap D2 nam dit keer met een grote voorsprong net als in de éérste voorwedstrijd het goud mee naar huis. Ook nu weer waren haar balk en vloeroefening veruit de beste van alle deelneemsters!
Bij de pre-instap D3 was het deze keer met vier sterke toestellen het zilver voor Mirella.
Evi belande, helaas met 2 vallen bij de opsprong van de balk, met een 5e plaats net naast het podium.
Noa en Jente werden na een foutloze wedstrijd keurig 6e en 7e.

Voor het trio Anouk, Lena en Esti verliep de wedstrijd niet geheel vlekkeloos.
Anouk mocht na een onderdeel op vloer vergeten te zijn, wat haar 2 punten aftrek kostte, toch nog een bronzen medaille in ontvangst nemen voor haar 4e plaats.
Voor Lena 6e zat er dit keer net geen podium plaats in, maar turnde weer een mooie wedstrijd op het enkele foutje op balk na. Esti had haar dag niet. Ze startte met een verkeerde aanloop op sprong wat haar een 0 sprong opleverde. Helaas ook op de andere toestellen verliep het niet naar wens.
Na haar mooie 2e plaats van de vorige wedstrijd zat er hoe moeilijk dat voor de jonge turnsters dat is, deze keer niet meer dan een 25e plaats in.

Als laatste waren de pupillen 1 D3, deze keer onder leiding van Jiska en Maud aan de beurt.
Ook voor Nazmiye was er net als in de vorige wedstrijd een 1e plaats voor deze turnster.
Vooral op balk en vloer maakte Naz het verschil met de overige turnsters.
Annemiek kwam na een hele goede wedstrijd heel dicht bij het podium. Helaas kwam ze 0.025 punten te kort voor een medaille. Elize vergat op vloer haar streksprongen halve draai maar door op de overige toestellen goede scores neer te zetten werd ze toch nog netjes 17e.


Zaterdag 16 februari.

In de eerste ronde moesten 5 turnsters beginnen van onze vereniging.

Tamar turnde net naast het podium met een 5e plaats, Anna behaalde (wederom) een 7e plaats.
Bij de junioren was er zilver voor Demi, brons voor Yvette (net als de vorige wedstrijd) en Sanne-Myrthe behaalde een mooie 12e plaats.

Voor Elke, Evy en Merel was het de tweede voorwedstrijd in categorie jeugd 1D1. 

Ze hebben alle drie hun uiterste best gedaan en behaalde ook weer het podium. Merel behaalde de eerste plaats, Elke de tweede en Evy de derde plaats.

Bij de senioren die vandaag hun eerste voorwedstrijd turnde waren de zenuwen flink aanwezig. Balk was niet favoriet maar ze hebben wel allemaal een nieuwe vloeroefening laten zien vandaag!

Jiska kreeg voor haar 4e plaats een bronzen medaille, Ellis 7e, Olga 8e en Maud 15e.

In de laatste ronde was het de beurt van Nayara, Emma en Julia. Ook voor deze dames was het de eerste voorwedstrijd.Julia behaalde de eerste plaats, Emma de derde en Nayara 5e. Ze miste 0.1 punt voor het podium.


Zaterdag 9 februari.

Zaterdag was in Lexmond de eerste  turnwedstrijd voor de turnsters in de D2 en D3.
Met 12 turnster waarvan 7 selectie turnsters en 5 recreatie  turnsters lieten we na vele weken hard geoefend te hebben mooie strakke oefeningen zien.

In de eerste ronde haalde Nora met de hoogste score op balk, vloer en sprong bij de pre instap D2 een éérste plaats in het algemeen klassement. Ze mocht op de hoogste trede staan voor haar gouden medaille.
Ook in dezelfde ronde turnde Mirella bij de pre instap D3 zich met een stabiele wedstrijd naar de éérste plaats. Jente 4e, Evi 6e, Lilly 7e en Noa 10e lieten mooie oefeningen zien al hoewel de balk voor sommigen met al die zenuwen toch te smal was!

In de tweede ronde waren Anouk, Esti en Lena bij de instap D2 aan de beurt.
Deze meiden lieten zien wat ze waard zijn en turnde een foutloze wedstrijd. Met name op balk en vloer werden zeer hoge cijfers gescoord door het drietal!
Goud was er voor Anouk en zilver voor Esti.  Ook Lena, sinds dit seizoen pas bij de selectie  kreeg in het grote deelnemersveld van 28 turnsters een mooie bronzen medaille voor haar 4e plaats.

Na een ronde rust voor de leiding mochten in de vierde ronde Nazmiye, Elize en Annemiek hun wedstrijd turnen bij de pupillen D3.
Voor alle drie hun eerste wedstrijd in de regio en ook nog op balk beginnen weerhield ze er echter niet van voor een goede start van de wedstrijd.
Met name door haar hoge scores op vloer en sprong was er goud voor Nazmiye. De verassing van de dag was voor recreatie turnster Elize. Zij turnde een foutloze wedstrijd en kreeg met haar 4e plaats een bronzen medaille. Annemiek had wat pech op de brug maar werd nog knap 12e.

In alle deelnemende categorieën  was de gouden medaille voor D.S.S.....een top prestatie !!

Ook zijn er met deze uitslagen al vele finale plaatsen behaald door onze turnsters.


Zaterdag 8 december.

Vandaag was de 1ste voorwedstrijd N4.

Riëlle had haar eerste wedstrijd in de turnhal in Amsterdam.

Ze ging goed van start met een mooie vloeroefening. Ze haalde daarbij de op één na hoogste score. Ook haar oefening op de hoge rek ging goed. 

Bij het laatste onderdeel balk vergat ze helaas een onderdeel wat haar 2 punten aftrek heeft gekost. Maar we zijn super trots dat ze op dit niveau mee kan doen!

Ze heeft uiteindelijk een 16e plaats behaald.

 

 

 


Zaterdag 24 november.

Vandaag was de eerste wedstrijd van dit seizoen.

Twaalf selectie turnsters turnde zich naar 2x goud, 1x zilver en 5x brons op de eerste voorwedstrijd .

 

Sara, jeugd 1D2 mocht de spits afbijten voor het wedstrijdseizoen in ons mooie nieuwe turnpakje. Sara turnde een foutloze wedstrijd ....met op vloer en balk veruit de hoogste scores van alle deelneemsters. Sara mocht bij de prijsuitreiking op de hoogste trede staan voor haar gouden medaille.

In de tweede ronde mochten Anna en Tamar, pupil1 D1 startten met hun vloeroefening op muziek. Bij allebei de turnsters ging dit goed!

Sprong en brug verliepen naar wens bij Anna en Tamar. Op het laatste toestel balk lukte de koprol bij Tamar niet. Anna turnde voor het eerst een radslag in haar oefening en deze lukte tijdens de wedstrijd!

Tamar werd 3e en Anna 7e van de 20 deelneemsters....een mooi resultaat voor deze jonge meiden!

In de andere baan turnen de Junioren 5e divisie met Demi, Manon, Sanne Myrthe en Yvette. Het eerste toestel was brug en hier zette Yvette gelijk de hoogste score neer van alle turnsters. Op balk turnde de meiden hun oefening netjes. Sanne Myrthe liet hier enkele nieuwe elementen zien in haar oefening. Helaas ook een val bij Yvette en Demi......het blijft lastig op die 10 cm brede balk!

Op vloer nette oefeningen op mooie muziek met een hoge arabier- salto voor Manon en Demi. Hier was het hoogste cijfer voor Demi! Het laatste toestel sprong deden ze alle vier een overslag over de pegasus. Yvette 3e en Demi 5e kregen een brozen medaille. Manon werd 13 en Sanne Myrthe 15e.

Elke, Evy en Merel turnen dit jaar in de categorie jeugd 1D1 en beginnen hun wedstrijd op het onderdeel brug. Elke mag het spits afbijten van de drie en turnt een vlotte oefening met een stabiele salto als afsprong. Ook Merel en Evy turnen mooie oefeningen waarbij de salto van Evy boven de ligger uit kwam.

Het volgende onderdeel was de evenwichtsbalk waarbij Merel als eerste mocht beginnen. Zij liet op dit onderdeel een nieuwe opsprong zien en turnde tot aan de radslag een hele strakke oefening. Bij de radslag had zij een grote wiebel maar gelukkig bleef zij op de balk en turnde de hoogste score! Daarna was Evy aan de beurt en die dacht dat de balk iets langer was met als gevolg dat met de eerste stap achterwaarts er bijna van afviel. Hierdoor waren er wat meer wiebels dan gebruikelijk en helaas een val met de radslag maar de salto achterover als afsprong was prima. Elke turnde ook een nette oefening met de tweede score vlak achter Merel.

Daarna was het onderdeel vloer aan de beurt en deze werd door alle drie netjes uitgevoerd. Op het laatste onderdeel sprong had Merel een mindere uitvoering van de handstandoverslag en had Elke het hoogste cijfer van het deelnemersveld. Dat de meiden aan elkaar gewaagd zijn is in de uitslag te zien en alle drie mochten dan ook een medaille in ontvangst nemen: Merel werd eerste, Elke derde en Evy vierde.

 

In de laatste wedstrijd turnden Lore en Liv voor het eerst dit seizoen keuze-oefenstof in de categorie jeugd vijfde divisie en ook zij begonnen hun wedstrijd op brug. Lore had iets teveel vaart na de buikdraai waardoor zij een stop had voor het ophurken maar verder turnde zij een nette oefening. Liv turnde voor het eerst een pendelborstwaartsom.

Op het tweede onderdeel balk kreeg Lore haar radslag niet meer gecorrigeerd en dat kostte haar een punt.....maar door haar netheid toch nog het hoogste cijfer. Liv’s balkoefening was een beetje wiebelig maar bleef er met een aantal nieuwe onderdelen in haar oefening wel op.Het onderdeel

vloer is altijd even spannend omdat er bijna niet getraind kan worden op een vierkante vloer maar Lore en Liv turnden nette oefeningen met ook onder andere een arabier-salto.

Het laatste onderdeel sprong verliep voor Lore wat ongelukkig. De landing achter de Pegasus was wat krap en zij raakte uit balans. Beide turnsters kunnen terugkijken op een goede wedstrijd en Lore mocht zelfs een zilveren medaille in ontvangst nemen. Liv turnde vorig jaar nog in de D3 en werd knap 8e.