Wedstrijdverslagen seizoen 2017/18

Zaterdag 2 juni, districtsfinale.

Op zaterdagochtend mocht Tamar in de eerste ronde haar districtskampioenschap turnen. Ze begon op het toestel balk, die zonder vallen en bijna zonder wiebels uitgevoerd werd. Dit werd dan ook beloond met een mooie score. Blij dat we dit toestel gehad hadden, gingen we verder met vloer. Hier turnde Tamar een goede oefening, maar de kleine slordigheidsfoutjes zorgde voor een lage beoordeling van de jury. Na vloer kwam sprong, daar liet Tamar twee mooie sprongen zien: een streksprong en een handstandplatval.

Op het laatste toestel, brug, liet Tamar een nette oefening zien. Uiteindelijk eindigde Tamar op een 26e plaats iets wat in dit sterke deelnemersveld een hele knappe prestatie is!

In de derde ronde was het de beurt aan Evy. Haar zus, Merel stond eerste reserve en werd helaas niet opgeroepen. Evy sluit haar wedstrijd af met een 23e plaats!


Zaterdag 26 mei, districtsfinale.

Vandaag was de eerste districtsfinale in Amersfoort. Voor onze vereniging moest alleen Yvette (jeugd G) beginnen. In een warme turnhal wist ze na een foutloze wedstrijd de 7e plaatst te behalen.

 

 


Zaterdag 21 april, regiokampioenschap D1

In de eerste ronde moesten Tamar en Noémi beginnen. Tamar werd 14e en is door naar de Districtskampioenschap. Noémi werd 23e, terwijl zij als reserve turnster binnen kwam!

Helaas eindigt het wedstrijdseizoen vandaag voor Emma en Nayara. Na een mooie wedstrijd werden zij 22e en 24e in een zeer sterk veld!

In de laatste ronde was het de beurt aan Elke, Evy, Merel en Riëlle. Na een mega goede start op brug waarbij Elke de eerste plaats behaalde. Helaas was de balk niet voor allemaal het favoriete onderdeel van de dag. Mooie resultaten op sprong. Evy plaatst zich rechtstreeks voor het district. Merel is eerste reserve en Elke en Riëlle zijn klaar in het wedstrijdseizoen.


Zaterdag 14 april, regiokampioenschap.

Maar liefst 7 turnsters van gymvereniging D.S.S. hadden via de voorwedstrijden zich weten te plaatsen voor de regiofinale 5e divisie in Amersfoort.

In de eerste ronde startten de jeugdturnsters Yvette en Manon op het onderdeel balk. Hier turnden ze beiden een sterke oefeningen zonder vallen. Ook op de vloer en sprong werden mooie cijfers gehaald. Op het laatste onderdeel brug moest Manon helaas de brug een keer verlaten, wat haar een plaats voor de districtsfinale kostte. Yvette liet zoals we van haar gewend zijn een mooie oefening op haar lievelingstoestel zien. Yvette haalde een podiumplaats met haar mooie 3e plaats in het algemeen klassement en een ticket voor de finale op 26 mei. Manon werd 19e in het sterke deelnemersveld van 36 turnsters en kwam 0,025 te kort voor de districtsfinale. Zij staat 1e reserve.

 

De volgende ronde waren Demi en Ellemiek bij de junioren. Ook zij startten op balk en hadden hun zenuwen niet helemaal onder bedwang. Zij moesten door een hele pirouette de balk vroegtijdig verlaten. Op vloer herpakten de meiden zich en op sprong turnden Demi en Ellemiek boven hun kunnen met een strakke overslag over de pegasus. het laatste toestel brug werd afgesloten met mooie aan elkaar geturnde oefeningen. Demi en Ellemieke werden in het sterke deelnemersveld 26e en 34e. Een finaleplaats zat er voor beide niet in maar zij kunnen op een goede wedstrijd terugkijken en zich gaan focussen op het volgende seizoen.

 

In de derde wedstrijdronde begonnen Jiska en Olga hun wedstrijd op brug. Helaas kon Ellis in verband met haar werk niet aanwezig zijn. Op het volgende toestel evenwichtsbalk turnden zij hun gehele oefening zonder val. Helaas was de spagaatsprong van Olga niet voldoende uitgevoerd en dit kostte haar 0,6 punten. Op het onderdeel vloer turnde Jiska haar oefening erg stijlvol en Olga besloot haar laatste acrobatische serie uit te breiden met een spagaatsprong wat haar 0,1 punt extra opleverde. De wedstrijd werd afgesloten met sprong en uiteindelijk wist Jiska een 15e en Olga een 17e plaats te halen. Met dit resultaat hebben beide zich weten te plaatsen voor de districtsfinale op 26 mei.


Zaterdag 31 maart, vriendschappelijke wedstrijd.

Zaterdag 31 maart werd in Zijderveld een vriendschappelijke wedstrijd gehouden met turnsters en turners van WHV Asperen, Silvia Varik, SVB Beesd, SVZ, Olympia Herwijnen en ONA Kedichem. D.S.S. Leerdam was met 34 turnsters goed vertegenwoordigd. In totaal deden 126 turnsters en turners mee aan deze wedstrijd.

 

In de eerste ronde turnden Nova, Anna, Ninthe, Deena, Noémi, Mirella, Elize, Loa, Lena en Danisha hun wedstrijd en voor sommigen was dit hun eerste wedstrijd. Helaas kon Noa niet meedoen want die heeft haar arm gebroken. Nadat de meiden op 4 onderdelen hadden geturnd, was het wachten op de prijsuitreiking. Gastvereniging had voor een iedere deelnemer een medaille en een diploma. Op het podium mochten Nova met een derde plaats, Mirella met een derde plaats, Lena met een tweede plaats en Danisha met een eerste plaats staan.

 

In de tweede ronde was het de beurt aan Renske, Gerliene, Lily, Mandi en Lisa en deze meiden lieten mooie oefeningen zien waarbij Renske uiteindelijk op het podium mocht staan met een derde plaats.

 

In de  derde ronde waren de oudere turnsters aan de beurt. Jette, Dana, Vera, Hannah, Demy, Moïse en Isabelle begonnen hun wedstrijd om langemat waarbij de laatste vijf een oefening op muziek lieten zien. Hun wedstrijd eindigde met het altijd lastige onderdeel evenwichtsbalk maar met de nodige wiebels bleven de meeste turnsters staan. Vera eindigde haar wedstrijd op een eerste plaats en Hannah en Isabelle eindigde met 0,2 punt verschil beiden op een tweede plaats.

 

In de laatste ronde was D.S.S. met twee groepen op de wedstrijdvloer. Daphne, Naz, Annemiek, Timika, Tanne, Kaitlynn en Jane begonnen hun wedstrijd op brug waarbij Jane helaas door een blessure niet haar oefening kon laten zien. Julia, Cheyenna, Hagar en Noé starten op evenwichtsbalk. Aan het einde van de wedstrijd mochten Naz en Daphne samen op het podium voor een derde plaats. In de andere categorie werd Julia eerste en Cheyenna tweede. D.S.S. kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd die door SVZ goed georganiseerd was. Zo langzamerhand werken we toe naar het einde van het seizoen en met de Onderlinge Wedstrijden op 9 juni zal er de komende weken weer hard geoefend gaan worden.

 


Zaterdag 24 maart, 2e voorwedstrijd.

Vandaag weer een drukke wedstrijddag, 19 meiden in actie, laatste kans om een finaleplaats binnen te slepen.

Tijdens de eerste wedstrijdronde mocht Julia een bronzen medaille in ontvangst nemen. Tamar turnde net naast het podium op een 6e plaats, Noémi werd 10e en Anna 14e.

Voor de Regiokampioenschap D1 + D2 hebben Julia en Tamar zich geplaatst. Noemi is eerste reserve en Anna tweede.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Yvette, Mannon, Sanne-Myrthe, Demi, Jet en Ellemiek.

Bij jeugd2 heeft Yvette een medaille gekregen voor haar tweede plaats en Manon voor haar derde plaats. Sanne Mirthe behaalde de 12e plaats. Yvette en Manon gaan door naar de Regiokampioenschap.

Bij de junioren zijn Demi 8e, Jet 12e, Ellemiek 13e geworden. Zowel Ellemiek als Demi gaan naar de Regiokampioenschap.

Ronde 4 ook medailles!

Bij pupillen2 starten we normaal met 5 turnsters. Helaas kon Riëlle niet meedoen vanwege de griep .En door een ongeluk op de A27 stonden Evi en Merel in de file en konden niet op tijd bij de wedstrijd zijn. Dus alleen Elke en Sara begonnen met de wedstrijd waarbij Elke een medaille kreeg voor haar 2e plaats. Sara haalde de 6e plaats en door verschil van 0,005 met nummer 5 helaas geen podiumplaats. In deze groep gaan Elke, Evi, Merel en Riëlle door naar de Regiokampioenschap. Sara is tweede reserve.

 

Bij de senioren behaalde Jiska het goud . Maud werd 13e en Olga 15e. Ellis kon vandaag niet aanwezig zijn. Jiska, Olga en Ellis gaan naar Regiokampioenschap.


Zaterdag 10 maart, 2e voorwedstrijd.

Op de tweede voorwedstrijd in Lexmond hebben de (Pre)Pre Instappers D2 Nora, Esti  en Anouk en de Jeugd1 D3 Liv en Sterre opnieuw hoge ogen gegooid en meerdere prijzen in de wacht gesleept!

De instappers mochten de spits afbijten op vloer en hier turnde Nora zeer overtuigend haar oefening die de op één na hoogste score opleverde. Esti en Anouk waren aan elkaar gewaagd door haast dezelfde cijfers te noteren en op wat slordigheid foutjes na turnde ook zij een mooie oefening.
Hierna was sprong aan de beurt en Nora liet zien ook nu weer met de top mee te kunnen doen door 2x een mooie handstandplatval te laten zien, wat ook nu weer de 2e score opleverde. Anouk en Esti voerden een goede zweefrol uit, maar laten hiermee een paar tienden liggen door een lagere D score.
Op brug turnde Anouk een stabiele oefening met een keurige 7e plaats. Esti kan normaal iets beter maar turnde nog een mooi cijfer in de middenmoot. Nora had pech door een val bij de landing van de hoge ligger die erg hoog stond. Dit koste haar een punt aftrek. Gelukkig was de rest van haar oefening stabiel en strak.
Het laatste toestel balk verliep helaas voor Anouk niet helemaal naar wens doordat zij wat verplichte elementen vergat. Bij Esti en Nora namen we het risico om voor het eerst een handstand op de balk te turnen en bij allebei was hij erg mooi wat hun ook nog een extra bonus opleverde. Ook de rest van de oefening zag er overtuigend uit met voor Nora voor de derde maal de op één na hoogste en Esti het vierde cijfer van alle turnsters op balk.
De concurrentie was sterk maar ook deze keer werd Nora knap 3e waarvoor ze de bronzen medaille kreeg. Esti haalde ook net als de vorige wedstrijd de 7e plaats en Anouk werd deze keer 13e  in het algemeen klassement.

Liv en Sterre mochten vandaag in de laatste wedstrijdronde in Lexmond hun tweede voorwedstrijd turnen. Ze begonnen op sprong en daar hadden ze beiden hard op geoefend. Na het inturnen besloten we dat Liv een overslag als sprong zou uitvoeren en Sterre speelde op “safe” met een ophurken en een strekspong af. Daarna gingen ze door naar brug ongelijk. Beide turnsters werkten hun oefening vlotje af en zij behaalden hiermee de tweede en derde score van het deelnemersveld.

Daarna was het de beurt aan de evenwichtsbalk en hoewel Liv en Sterre zich hadden voorgenomen om rustig hun onderdelen uit te voeren, moesten zij toch allebei de balk één keer vroegtijdig verlaten. Op het laatste onderdeel vloer mocht Sterre als eerste haar oefening laten zien en deze werd goed uitgevoerd al kwam zij een aantal keer buiten de langemat. Liv moest lang wachten voordat zij haar oefening mocht laten zien en was vandaag dan ook de laatste turnster in actie op de wedstrijdvloer. Maar zij wist met haar 14,300 punten de hoogste score van het deelnemersveld neer te zetten.

Uiteindelijk gingen zowel Liv als Sterre met een medaile naar huis door respectievelijk vierde en derde te worden.


Zaterdag 17 februari, 1e voorwedstrijd.

Afgelopen zaterdag mochten 16 D.S.S turnsters hun wedstrijd van Regio Rivierenland turnen en keerde met maar liefst 7 medailles naar huis!
Emma en Nayara ( pupil 1 D1) begonnen in de éérste ronde hun wedstrijd.
Emma wist haar mooie prestatie van haar vorige wedstrijd op balk voort te zetten door ook deze keer de hoogste score neer te zetten. Met wat kleine foutjes op de overige toestellen greep Emma met een 4e plaats net naast het podium. Nayara startte op balk met een val bij de radslag maar herstelde zich goed en turnde verder een bijna foutloze wedstrijd met op vloer en sprong de op één na hoogste score. Voor haar mooie prestatie kreeg Nayara met haar 2e plaats een zilveren medaille.
Beiden turnsters zijn verzekerd van een plaats in de Regiofinale op 21 april.

Na een ronde wachten was het in de derde ronde de beurt aan de pupillen 2 D1.
Evy, Merel , Riëlle en Sara  hadden er veel zin in.
Sara heeft een goede wedstrijd voor zich zelf geturnd, met voor het eerst een flic flac in haar oefening op vloer. Sara werd keurig 13e in het grote deelnemersveld.
Riëlle turnt sinds dit seizoen bij de selectie en dit was dan ook haar eerste wedstrijd. Hoewel de zenuwen wel aanwezig waren liet ze prachtige oefeningen zien met de hoogste score van alle deelneemsters op vloer. Helaas mislukte het ophurken op brug maar Riëlle  wist met haar eerste wedstrijd een plaatsje op het podium te veroveren . Voor haar 4e plaats kreeg ze een bronzen medaille.
Evy noteerde de éérste plaats op sprong en liet op vloer, brug en balk ook zien dat ze bij de beste turnsters hoort. Met alleen een val bij haar opsprong op balk liet ze veel progressie zien. Evy eindigde op een mooie 3e plaats.
Merel startte op balk  met een prachtige strakke oefening en wist dit niveau op balk en sprong door te zetten met de op één na hoogste scores te turnen. Ook haar vloeroefening liep op wat schoonheidsfoutjes na naar wens. Merel mocht net als Evy en Riëlle op het podium staan voor haar 2e plaats.

Ook in deze ronde mochten de senioren aan de wedstrijd beginnen. Helaas was Maud door de griep niet fit genoeg om mee te doen. Olga turnde een foutloze wedstrijd, en wist vandaag na lange tijd op de balk te blijven staan. Voor haar 5e plaats kreeg zij dan ook een bronzen medaille. Jiska wist, na afgelopen seizoen geopereerd te zijn aan haar enkel, er weer te staan! Nieuwe elementen laten zien op brug leverde haar een mooie 9e plaats op in dit veld. Ellis weet in deze turnhal niet de sprongen over de Pegasus te laten zien zoals ze dat “thuis” kan. Deze dag een 7e plaats voor haar. 

In de laatste ronde nog 6 turnsters in actie. Het trio Manon, Yvette en Sanne-Myrthe turnen voor het eerst in de keuze oefenstof. Yvette was afgelopen week ook geveld door de griep maar is de wedstrijd gestart. Na twee toestellen hebben we besloten om te stoppen, omdat het wel verantwoord moet blijven! Manon wist deze dag een aantal nieuwe elementen voor haar succesvol uit te voeren. Een mooie 7e plaats! Sanne-Myrthe turnde haar allereerste wedstrijd, veel geleerd dit seizoen en daar kwam dan ook de nodige spanning bij vandaag. Helaas ging de brug niet helemaal naar wens maar met een 13e plaats zeer tevreden. 

 

De junioren Demi, Ellemiek en Jet begonnen op brug. Ellemiek wist op dit onderdeel de hoogste score neer te zetten. Met een zilveren medaille huiswaarts. Demi turnde erg voorzichtig op brug waardoor ophurken niet lukte, maar door de hoogste score op vloer neer te zetten wist zij een bronzen medaille te behalen. Jet turnde vandaag zonder de balk vroegtijdig te moeten verlaten, maar op vloer liet zij duidelijk punten liggen door haar oefening even kwijt te zijn. Uiteindelijk werd zij 7e.

Zaterdag 3 februari

Op zaterdag 3 februari werden de individuele wedstrijden van Rayon Rivierenland gehouden in Oudewater.
DSS nam hier aan deel met 3 selectie-en 2 recreatieturnsters.
In de éérste ronde turnde onze pre (pre) instappers D2, Esti, Anouk en Nora  hun allereerste wedstrijd.
Deze jonge turnsters lieten alle drie mooie oefeningen zien!
Esti noteerde op brug de op één na hoogste score. Helaas op balk een val maar verder een keurige strakke oefening. Op vloer een paar kleine schoonheidsfoutjes, wat net te veel was voor een podiumplaats. Esti mag terug kijken op een mooie prestatie met haar 7e plaats met 48.600 punten.
Anouk haalde de beste oefeningen uit zich zelf en liet voornamelijk op balk en vloer zeer stabiele oefeningen zien, wat resulteerde in hoge cijfers. Op sprong laat ze nog net wat puntjes liggen. Anouk viel met haar mooie 6e plaats en 48,775 net naast de medailles.
Nora is met haar 6 jaar de jongste turnster van alle deelneemsters en liet zien dat ze over veel talent beschikt. Op sprong begon Nora haar wedstrijd wat minder rooskleurig. Bij haar tweede sprong kwam ze niet uit bij haar aanloop maar op brug , balk en vloer turnde ze formidabel  en maakte ze met haar oefeningen indruk door de 3e en 4e cijfers te noteren van alle 22 deelneemsters. Voor haar resultaten werd Nora met een bronzen medaille beloond voor haar 3e plaats en 51.000 punten.
Een hele knappe prestatie van deze drie jonge DSS turnsters!

In de vierde en laatste wedstrijdronde moesten Liv en Sterre in de categorie jeugd 1 D3 turnen. Voor Sterre was dit haar eerste individuele wedstrijd in Rayon Rivierenland. Ze begonnen hun wedstrijd op brug en lieten keurige oefeningen zien. Op de evenwichtsbalk waren toch de wedstrijdkriebels die de overhand kregen en moesten zowel Liv als Sterre de balk vroegtijdig verlaten. Op de vloer behaalden zij de maximale inhoud met het turnen van de onderdelen maar in de uitvoering lieten zij wat punten liggen. Met nog het onderdeel sprong voor de boeg werd gekozen voor zekerheid door een sprong uit te voeren met een mindere waarde. Maar doordat beide turnsters deze keurig uitvoerden, kregen zij hiervoor mooie punten. Uiteindelijk behaalde Liv een vijfde plaats en Sterre een zesde plaats in het eindklassement.
De volgende wedstrijd zal worden gehouden in Lexmond op 10 maart a.s.


Zaterdag 27 januari, 2e voorwedstrijd N3.

Vandaag was de tweede voorwedstrijd van Julia (pupil 1 N3) in Amersfoort. Mooie sprongen, strakke oefeningen op de vloer maar dan de balk, wat was ze zenuwachtig. Ze behaalde vandaag de 17e plaats.


Zaterdag 6 december 2017, 1e voorwedstrijd N3.

Vandaag mocht Julia afreizen naar Amersfoort om daar haar allereerste wedstrijd in de 3e divisie te turnen. In ronde 3 begon Julia bij sprong, wat zij erg fijn vond, aangezien balk nog lekker ver weg was op dat moment. Met een mooie overslag en een torenhoge streksalto begon Julia erg goed aan haar wedstrijd, zeker gezien haar streksalto een van de hoogste cijfers in het hele deelnemersveld was. Vervolgens door naar de brug, maar niet zoals iedereen dat gewend is. Julia turnt met handschoentjes en polsriempjes aan de rekstok. Ze turnde een erg mooie oefening en ook deze werd beloond met een hoog cijfer. Julia zat lekker in de wedstrijd en had bovenal erg naar haar zin. Maar toen kwam de balk, de grootste vijand voor Julia. Met enige zenuwen begon ze aan dit toestel. Helaas met een paar vallen. Op vloer waren de zenuwen van de balk er helaas nog niet helemaal uit en was er hier en daar een kromme teen en knie te vinden. Al met al heeft Julia zich goed staande gehouden in de 3e divisie en heeft ze laten zien dat ze zeker op dit niveau thuis hoort. Het was een gezellige wedstrijd met mooie leerpunten voor de volgende wedstrijd.