Kamp, 22+23 juni 2018

Vrijdag 22 juni vanaf 16.00 waren de kinderen welkom bij het Wilgje in Buren. Eerst op zoek naar de goede tent of blokhut. Daarna de luchtbedden oppompen en de bedden klaarmaken. Toen was het tijd om lekker te spelen op het volleybal- of voetbalveld. Precies om 18.00 was het tijd om te eten. Lekkere pannenkoeken of een broodje knakworst. Daarna moest wel even de vaat gedaan worden.

's Avonds deden we een spel met z'n allen. Intussen werd het kampvuur aangestoken en de marshmallows klaar gezet. De kleinste gingen als eerst naar bed. De grotere kinderen deden toen het donker was nog een spooktocht.

Zaterdagochtend, tijd voor ochtendgymnastiek. Daarna lekker ontbijten. Na het ontbijt even afwassen en daarna alle spullen inpakken.

Om 10:00 was het tijd voor zevenkamp.

Na de lunch was het tijd om te survivallen. Tussen 15:00 en 16:00 konden de kinderen weer opgehaald worden. De meeste kinderen moesten even douchen en omkleden omdat ze toch op een of andere manier te water zijn gegaan.


Avond4daagse 2018

Van maandag t/m donderdag hebben wij als "nieuwe" vereniging voor het eerst met de avond4daagse meegelopen. Onze jeugdleden liepen 5 km en een paar dames de 10 km. Donderdagavond liepen we compleet als groep met onze nieuwe polo's aan. Voorop liep één van onze jeugdleden met de vlag met ons nieuwe logo erop.


9 juni, onderlinge wedstrijd 2018

Zaterdag 9 juni hielden wij in Berenschot de onderlinge wedstrijden. Recreanten en selectieleden namen het op verschillende niveaus tegen elkaar op en lieten het publiek zien wat ze het afgelopen seizoen hebben geleerd. Het was een gezellige wedstrijddag. De kleuters deden voor het eerst mee. Zij ontvingen net als alle deelnemers een diploma en medaille.


Donderdag 8 maart gaf Esmee de laatste lessen aan “haar” jongens. Zij gaat voor een half jaar naar Zuid-Afrika om daar een sportproject (Sport’s Mee!) op te zetten. Door de ouders van de jongens is een bedrag opgehaald en ook namens D.S.S. ontving zij een bedrag voor het project.
Wij wensen Esmee heel veel succes!


Zaterdag 20 januari, 3/4 kamp 2018

Na wekenlang oefenen deden 7 teams mee aan de 3/4 kamp van Rayon Rivierenland. De wedstrijd werd gehouden in sporthal Berenschot. Dit was omdat DSS Leerdam de gastvereniging was. Om 9.30 begon de wedstrijd. Voor die tijd moesten alle vrijwilliger, leiding en bestuur alle toestellen klaarzetten. Ook kregen de juryleden de laatste instructies.

In ronde 1 begonnen 2 teams van DSS Leerdam op de onderdelen, lange mat, brug ongelijk en de evenwichtsbalk.

Omdat er nog meer groepen in hun categorie turnden moesten ze een ronde wachten op de uitslag.

In ronde 2 turnde nog 1 team van onze vereniging. Nadat de telcommissie alle cijfers hadden ingevoerd in de computer, was het tijd voor de prijsuitreiking. DSS 4 werd tweede en DSS 5 en 6 werden derde. Voor alle turnsters was er een mooie medaille.

In de laatste ronde turnden 4 groepen van DSS waaronder 2 jongensgroepen.  Zij turnden als DSS 2 en 3 op de onderdelen, rekstok, brug gelijk en lange mat. Zij behaalden in beide categorieën de eerste plaats. DSS 1 deed mee in de oudste leeftijdcategorie. Vera, Hannah, Dana, Jette en Maud turnden op 4 onderdelen naar de derde plaats. Naast brug ongelijk, lange mat en de evenwichtsbalk, lieten zij de sprong zien op de minitramp. Ook DSS 7 turnden op 4 onderdelen. Zij werden eerste in hun categorie.

Ronde 1

Ronde 2

Ronde 3


Zaterdag 25 november 2017, 1e voorwedstrijd.

 

Vandaag is het wedstrijdseizoen gestart door gymvereniging D.S.S. Leerdam.

Emma en Nayara (pupil 1) mochten als eerst aantreden in turnhal in Amersfoort Vathorst. Deze meiden turnden een goede wedstrijd, waarbij vooral Emma uitblonk op het onderdeel balk. Ze haalde op dit toestel de hoogste score. De eerste medailles voor de vereniging waren dan ook voor Emma met een 2e en Nayara met een 3e plaats.

De volgende ronde was het de beurt aan Anna, Tamar, Julia en Noémi bij instappers D1. Deze 4 jonge turnsters lieten een mooie brugoefening zien. Bij de koprol op de balk hadden ze minder geluk want daarmee gingen zij er allemaal vanaf. Op de vloer, voor de eerste keer op zo'n grote vierkante mat en op muziek was best spannend maar het ging super! Na alle toestellen was er voor Julia zelfs een bronzen medaille voor haar 5e plaats. Noémi werd 9e, met Anna op 0.1 verschil achter zich op de 10e plaats. Tamar werd vandaag 15e.


Gym2move

Zaterdag 21 oktober 2017 waren ruim 100  kinderen in de gymzaal van Laco. Om 9.00 uur hebben wij van het bestuur, de leiding en alle vrijwilligers alles opgezet. Van 10.00  tot 14.00 uur konden de kinderen lekker komen springen op de grote trampolines of oefeningen doen op de opblaasbare tumblingbaan. Er was een kleine stormbaan gemaakt van opblaasbare matten en kussens. Maar ook de balk, de brug en zelfs een kleuterhoek met daarin hoepels, linten, springtouwen en de mini parachute. En de klimwand stond op waar de kleuters lekker konden klimmen. Helaas moest om 14.00 uur alles weer opgeruimd worden. Het was een leuke dag voor zowel onze leden

als de broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook voor de kinderen die op een speelse manier willen kennismaken met deze sport. 

Alle vrijwilligers ook de vrijwilligers van Samen Doen bedankt voor jullie hulp bij deze geslaagde dag.

Hieronder een aantal foto's van deze dag.