26 nov 1e voorwedstrijd 4e en 5e divisie Amersfoort

Zeven medailles voor Spirit in Amersfoort!

 

Zaterdag 26 november begon de selectie weer aan een nieuw wedstrijdseizoen........de éérste voorwedstrijd 4e/5e divisie in de nieuwe turnhal in Amersfoort! Ondanks de korte voorbereiding...vanwege de uitvoering .....hadden we er toch vertrouwen in !

 

In de éérste ronde mochten Jasmijn, Manon en Yvette de spits afbijten bij de Jeugd 1 D2. Ondanks dat Jasmijn onderweg weer de nodige stops heeft moeten maken vanwege wagenziekte en Yvette voelde zich niet fit voelde bij het opstaan.....was hier tijdens de wedstrijd niets meer van te merken en turnen ze alle drie een super wedstrijd vol zelfvertrouwen en waar alles klopte , We mochten op balk starten.....ondanks dat dit niet altijd prettig is,  lieten ze zeer mooie strakke oefeningen zien. Manon heeft de balk één keer vroegtijdig moeten verlaten, maar bleef met de radslag keurig staan. Jasmijn en Yvette scoorde hier de hoogste scores .......een mooi begin ! Het tweede toestel vloer verliep ook vlekkeloos voor het drietal......en mede door hun nette afwerking haalde ze hier alle drie de hoogste scores. Door naar sprong en ook hier presteerden de meiden weer buiten verwachting .....met een mooie overslag over de kast. Op naar het laatste toestel brug......altijd weer een beetje spannend voor het ophurken. Yvette haar salto ...wat een extra bonus opleverde.....en die ze pas voor de tweede keer alleen turnde ....lukte mooi tot stand. Jasmijn hoopt hem de volgende wedstrijd ook te kunnen turnen....en Manon was blij dat haar ophurken ook op de wedstrijd lukte ! Bij de prijsuitreiking was er goud voor Yvette, zilver voor Jasmijn......en maakte Manon het Spirit podium compleet en met de bronzen medaille voor haar stabiele wedstrijd!

 

In de tweede ronde waren Evy, Merel en Sara aan de beurt bij de pupillen 1D1......dit jaar alle drie een niveau omhoog gegaan.....wat dus enkele spanningen met zich mee brengt! Helaas hadden we Elke af moeten melden vanwege een blessure, maar ze was gezellig mee en kon zo de nummers voor ons vandaag omhoog houden! We hadden een lekkere volgorde van de toestellen en mochten op sprong beginnen. De eerste sprong was een overslag over de kast en de tweede een salto! Bij alle drie ging dit goed en Evy scoorde hier de op één na hoogste score. Door naar brug.....en die leggers waren gladder dan bij ons in de zaal.  Helaas viel Sara er dan ook af bij het zwaaien aan de hoge ligger .....gelukkig geen blessure, en na even getroost te hebben maakte ze haar oefening dapper af met nog een mooie score. Bij Evy en Merel lukte het ophurken op de lage ligger. Door naar de balk en Sara zette hier.....zonder een val van de balk.... de derde score neer. Evy en Merel hadden beiden één val maar verder een nette oefening! Het laatste toestel vloer is voor Evy, Merel en Sara dit jaar een oefening op een vierkante mat en op muziek........ alle drie wisten ze hun oefening keurig op de muziek en in de juiste richting te turnen. Bij de prijsuitreiking werd onze jarige tweeling Evy en Merel eerst nog even toegezongen......wat toch best wel eng is met zoveel mensen ! Ook mocht Evy nog een keer naar het podium waar ze haar bronzen medaille omgehangen kreeg voor haar vierde plaats. Merel werd keurig zevende en vlak hier achter werd Sara achtste.....een super prestatie voor de éérste keer bij de D1!!

 

Na een korte pauze waren Julia, Emma en Nayara aan de beurt bij de instappers D1.  Julia turnde vorig jaar D2 en Nayara heeft bij haar vorige vereniging ook D2 geturnd.  Voor Emma die sinds twee maanden bij ons turnt....nadat ze vanuit Amerika naar Nederland verhuisd is.......was dit haar éérste wedstrijd! We begonnen op vloer en ook deze meiden moesten voor het eerst op muziek op die grote vierkante mat. Het was super knap dat ze dit alle drie heel goed deden en Julia haalde hier de hoogste score van alle meisjes! Sprong ging ook lekker en Emma en Nayara stonden net als Julia netjes tot stand bij de salto.....ook hier de hoogste score voor Julia !  Het volgende toestel was de brug. Nayara had bij de buikdraaai teveel vaart en kwam daardoor helaas met haar voeten op de grond......wat haar 1 punt aftrek kost. Emma en Julia turnden een nette oefening zonder stop punten......en voor de derde keer op rij deze wedstrijd de hoogste score voor Julia! Op naar het laatste toestel de balk. Bij het inturnen  waren de meiden al wat onzeker en dit liet Nayara dan ook in haar oefening zien.....wat haar helaas 3 vallen van de balk opleverde.  Emma moest alleen de balk verlaten bij de koprol maar turnde verder een stabiele oefening.  Ook Julia...... die drie prachtige toestellen heeft laten zien......was onzeker bij haar loopsprong..... wat haar ook een val opleverde. Verder een prachtige oefening met een mooie handstand....maar wat voor ons gevoel een te laag cijfer in de uitvoering opleverde! Ook hier bij de prijsuitreiking was er weer een podiumplaats voor Spirit en mocht Julia .....met nog geen 0.30 punten verschil op nummer 1.....de zilveren medaille in ontvangst nemen. Emma werd hier keurig vierde en de zevende plaats was voor Nayara!

 

Als allerlaatste  van deze dag mochten Ellis, Olga en Jiska bij de senioren aantreden. Voor Jiska was dit het eerste jaar bij de senioren.  De sfeer was vanaf het begin al lekker ontspannen.....dus dat beloofde veel goeds. Op naar het eerste toestel: balk.....niet altijd favoriet ! Olga mochtals eerste, en liet helaas .....door 2 vallen....wat punten  liggen op dit toestel. Ellis en Jiska turnden een balkoefening als nooit tevoren en bleven allebei staan. Vervolgens naar vloer, waar ook een aantal nieuwe oefeningen geturnd moesten worden.....is toch altijd spannend. Bij alle drie de meiden waren de oefeningen vlekkeloos en straalden ze op vloer. De wedstrijd verliep vlot want we waren al snel weer aanbeland bij sprong. Ook hier heeft het trio goed gepresteerd ! Op brug moest Jiska helaas één keer de brug verlaten, wat haar toch 1 punt kost......Ellis en Olga hebben een nette oefening geturnd. Iedereen was uiteindelijk tevreden over de wedstrijden nu was het wachten op de prijsuitreiking.  Met een mooie 2e plaats voor Ellis en een 4e plaats voor Jiska mochten zij hun medaille op het podium in ontvangst nemen.....en met een mooie 9e plaats voor Olga kunnen we terug kijken op een goede ronde!

 

Met deze éérste voorwedstrijden hebben enkele meiden zich ....door deze goede resultaten ....al geplaatst met een plaatsje in de regionale!