11 februari 2e voorwedstrijd D1 + div 4, 5 en 6

Door de sneeuw al vroeg richting Amersfoort voor de eerste voorwedstrijd van Maud en Madelief.

Madelief na een aantal jaar weer terug op de wedstrijdvloer begon dan ook zenuwachtig, ook nog eens op het toestel balk, aan haar wedstrijd.

Maud wist een stabiele balkoefening te turnen. Voor vloer hebben deze junioren een geheel nieuwe vloeroefening aangeleerd, Madelief turnde voor het eerst een Arabier salto. Op brug wist Maud een nieuw onderdeel toe te voegen, de kip, waarmee zij het 2e cijfer op dit toestel wist te behalen. Maud mocht dan ook vol verbazing plaats nemen op het hoogste podium! Madelief werd heel netjes 11e

 

De senioren Ellis, Jiska en Olga begonnen aan de tweede voorwedstrijd op brug. De balk was voor alle drie vandaag iets te smal en moesten deze dan ook alle 3 een keer vroegtijdig verlaten. Op vloer lieten zij mooie oefeningen zien. Sprong liep niet bij allemaal even vlekkeloos vandaag. Ellis kreeg het goud omgehangen en Jiska en Olga werden 5e en 6e in dit deelnemersveld.

 

Ronde 3 was het de beurt aan Jet, Ellemiek en Demi. Voor Jet en Ellemiek de allereerste wedstrijd in deze sport. Zij hebben dan ook heel veel geleerd de afgelopen maanden om mee te kunnen doen aan deze wedstrijden. Alle drie voor het eerst een vrije oefening op vloer en dat brengt toch flink wat zenuwen met zich mee, maar het ging allemaal keurig. Demi wist zelfs het hoogste cijfer op dit onderdeel te behalen. Brug ging bij alle drie de meiden boven verwachting! Demi moest helaas de balk een keer verlaten maar Jet en Ellemiek turnde stabiel waarbij Ellemiek vol verbazing was dat ze niet gevallen was en dan ook verdiend de hoogste score hier behaalde. Demi ontving het goud en Jet werd 5e en Ellemiek 7e. Een prestatie om trots op te zijn!

 

Ook nog 4 turnsters in de verplichte oefenstof vandaag. Voor Elke de eerste wedstrijd i.v.m. het missen van de vorige wedstrijd door een blessure. De meiden hadden er veel zin in. Evy behaalde de hoogste sprong score, Elke wist op brug de hoogste score binnen te slepen en Sara turnde voor het eerst ophurken op de brug. Merel wist deze wedstrijd op de balk te blijven staan en kreeg dan ook een medaille voor haar 4e plaats, Elke kreeg het zilver omgehangen.

 

Op deze lange dag was er ook nog een 5e ronde waar trainster en turnster Astrid na 5 jaar weer deel nam aan de wedstrijd. Helaas op brug een fout wat haar veel punten heeft gekost. Op balk liet zij zien dat dit haar favoriete onderdeel is, het lukte dan ook om zonder val(len) te turnen. Op vloer liet zij dan ook haar nieuwe oefening zien. In het sterke deelnemersveld werd ze 9e.

 

Een dag om trots op te zijn, alle turnsters wisten een top klassering neer te zetten! Voor een aantal meiden is het afwachten of zij zich geplaatst hebben voor de regiofinale, en een aantal turnsters hebben op 11 maart nog een voorwedstrijd.