Selectie

De selectie bestaat uit turnsters die door de leiding zijn uitgenodigd. Zij zullen getraind worden met het doel om deel te nemen aan de door KNGU georganiseerde wedstrijden. Aan deze wedstrijden zijn kosten verbonden.

 

Van alle selectie turnsters wordt een gemotiveerde inzet verwacht. Zit je eenmaal in de selectie dan kijkt de leiding aan het einde van het seizoen of het niveau voor het volgende seizoen voor jou haalbaar is. Voor alle duidelijkheid......bij onze vereniging staat het plezier in turnen voor op.

Wij verwachten van de turnsters dat ze minimaal het wedstrijdseizoen bij onze vereniging afmaken. Mocht je interesse krijgen om op hoger niveau en/of meer uren te willen gaan turnen overleg dit dan altijd met de leiding. Na de wedstrijden is hier de mogelijkheid voor.

 

Om de lessen op tijd te kunnen laten beginnen zijn wij afhankelijk van ouders die mee helpen met het opzetten van de toestellen. Vele handen maken licht werk! Wij verwachten dan ook dat iedereen een kwartier voor aanvang van de les aanwezig is om alle toestellen klaar te zetten.

 

Ben je verhinderd meld je dan via Whatsapp af bij de leiding. Probeer dit verzuim zoveel mogelijk te beperken. Net voor de wedstrijden is dit voor zowel de turnster als de leiding niet prettig.

 

Tijdens de lessen dragen de turnsters een turnpakje. Deze hoeft niet van de vereniging te zijn. Voor de leiding is het belangrijk om een goede houding, lichaamsspanning en de juiste technieken bij de turnsters te kunnen zien tijdens hun oefeningen. Tijdens wedstrijden is het selectie pakje verplicht.

Het trainingspak dat uitgedeeld wordt tijdens het wedstrijdseizoen krijgt de turnster in bruikleen. 

 

Heb je een blessure geeft dit door aan de leiding. Wij zullen kijken of we je een aangepaste training kunnen geven.